Петър Дънов: Благодатът на Земята идва от Слънцето

27.07.2020 15:36 | Видян 1773 пъти

 Петър Дънов: Благодатът на Земята идва от Слънцето

Петър Дънов учел, че слънчевата енергия слиза върху Земята като обширна струя, опасва я от северния полюс към южния и се връща пак към Слънцето.

Той учел последователите си: “Kогато растенията усетят, че тази енергия почва да се проявява и да приижда към Земята, те напъпват, приготовляват се, а като се усили тя, те се разлистват и най-сетне се разцъфтяват и забързват, като се стремят да съберат всичката тази енергия, за да се оплодотворят. Трябва да имаме предвид следния закон: ние сме част от земния организъм и затова, когато земният организъм приема, и човешкият организъм приема, и обратно. Затова именно най-силно действащи са първите слънчеви лъчи. Тогава човешкият организъм е най-възприемчив към слънчевите енергии. Сутрин има всякога повече прана, или жизнена енергия, отколкото на обяд. Тогава организмът поглъща най-много и най-мощни положителни енергии”.

Упражнения

След това Дънов е проповядвал: “Като физическо същество човек трябва да прави упражнения - нищо повече. Той трябва да става рано сутрин, да излиза навън на чист въздух, да посреща първите слънчеви лъчи, които съдържат специфична енергия, полезна за всички живи организми. Който се лени да става рано, да посреща ранните слънчеви лъчи, колкото и да се грее на обедните лъчи на Слънцето, той нищо няма да придобие”.

Дънов е давал и множество рецепти, базирани най-вече върху народната българска медицина.

Легендите навяват, че Петър Дънов е смятал лекарите само като асистенти на природата, по-специално на космоса. А също, че именно природните сили и благини са тези, които могат да ни излекуват. Най-силните лековити сили той виждал в слънцето, водата, въздуха, разходките сред природата, съобразената физическа активност и единението в душата с космическата енергия. Дънов съветва какво и как да се използва за различни видове болести.

Мнозина отричат неговите съвети, някои направо го смятат за шарлатанин, но и има такива, които вярват само на тях и твърдят, че Дънов е получил информация свише, защото си е отворил съзнанието към по-висшите нива. Определено в неговите здравни послания личи съобразяване с вековната народна медицина по българските земи, смятана за една от най-добрите в света.

Дънов е смятал, че човек трябва да се опитва да живее в хармония с космичните закони - свързване с енергиите в природата - разбирателство и любов към ближните - правилни мисли, чувства и действия.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо викингите са изпилявали зъбите си

В хода на историята хората са променяли телата си по...

В културата съм франзцузин, в живота...

Роже Вадим е френски режисьор от руски произход,...

Няма коментари към тази новина !