Диана Димитрова събира цветни портрети в изложба наесен

23.07.2020 17:13 | Видян 970 пъти

Диана Димитрова събира цветни портрети в изложба наесен

Повече цвят, портрети и фигурални композиции – това обещава обичаната актриса Диана Димитрова за новата си изложба. Две години след като се прероди с 28 сапунени мехура, тя отново ще представи свои творби.

За тях загатва, че графиката ще отстъпи място на цвета, а в какви нюанси се оглежда авторката през последните месеци ще разберем в началото на ноември. Къде ще подреди платната си пък се очаква да стане ясно още до месец.

И този път Димитрова ще съчетае страстта си да рисува с другата си професионална любов – актьорската игра. Тя вече се завърна в болница „Света Анастасия“, където снимките на десетия сезон на „Откраднат живот“ стартираха преди дни. И макар че все още не е ясно кога ще стартират новите епизоди в ефира на Нова телевизия, можем да очакваме да виждаме често в тях всеобщата любимка – доктор Огнянова. Подробности около сюжета, разбира се, все още се пазят в стриктна тайна. Пред Монитор“обаче Димитрова разкри, че предвид бременността на уроложката (която вече ще си личи на екрана – б.а.) тя ще се завърне в малко по-различна светлина.

Мерките за безопасност, с които екипа засне последните епизоди на миналия сезон на „Откраднат живот“ заради бушуващата пандемия, се спазват и сега. „Играейки толкова време с маски, предвид професиите на героите ни в сериала, за нас това не е нов реквизит. Чувствам се като професионалист в носенето на маски“, намигна ни още Димитрова. Спомни си за случай от последните дни, в който си заслужила благодарността на работник в бензиностанция, след като го посъветвала как да закрепи предпазната си маска по-добре.

Междувременно актрисата готви изненада и за най-малките си почитатели – отново от ноември те ще могат да се сдобият с копия от детските й книжки с лично послание от Димитрова. Припомняме, че освен автор на историите на „Влад“, „История за Малката вещица, Драконовото зайче и Асо купа“ и „Омагьосаните“ тя стои и зад илюстрациите на изданията.

„Спомних си как от видно детско издателство ми хвърлиха оригиналите на илюстрации на „Влад“ в лицето с думите “Моето момиче, това не е комерсиално.” Разбира се, няма да коментирам с колко “нечистоплътен” човек говорих, който носи огромната отговорност, какво стига до родителите и съответно до децата, но... Да, книгите ми не са комерс, не са и захаросани, инфантилни истории с обработени снимки, превърнати в “рисунки”. И трите са с авторски илюстрации, рисувани на ръка с цялата ми любов. И след време вече знам, че борбата си е заслужавала, защото реакциите на децата надминаха очакванията ми“, споделя Диана. Категорична е, че именно оценката на най-малките й читатели е тази, която си струва, а сърцето й се стопля всеки път, когато дечицата й задават въпроси от рода на „Защо понито спи в леглото?“ или когато все още непроговорили бебенца разпознават и сочат с пръст рисуваните герои, когато ги видят.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Няма коментари към тази новина !