Осъдиха моделката Бар Рафаели за укриване на данъци

20.07.2020 16:10 | Видян 1215 пъти

Осъдиха моделката Бар Рафаели за укриване на данъци

Израелски съд осъди топмоделката Бар Рафаели по четири обвинения за укриване на данъци, съобщи Асошиейтед прес.

Рафаели влезе в съдебната зала в Тел Авив с бяла защитна маска на лицето, в тон с бялата блуза, която бе облякла. Съпровождаха я баща й Рафи, майка й Зипи и кохорта адвокати. Манекенката, която е на 35 години и майка й признаха, че са извършили нарушения на закона и не са платили данъци върху доход от близо десет милиона долара.

Миналия месец двете сключиха споразумение с властите, според което Рафаели ще положи девет месеца общественополезен труд, а майка й ще отиде в затвора за 16 месеца. Двете ще платят дължимото към хазната, което се измерва в милиони долари плюс глоба от един милион и петстотин хиляди долара, допълва БТА.

Продължителният процес около глобалните доходи на известната манекенка и опитите на семейството й да омаловажи връзките и ангажиментите й към Израел навредиха на публичния образ на Рафаели като неофициален посланик на страната по света.

Тя все още е изключително популярна тв звезда, а нейни снимки са по рекламни билбордове в цялата страна. Миналата година тя бе водеща на "Евровизия" в Тел Авив.

В основата на делото бе спор къде е пребивавала Рафаели през последното десетилетие, когато участваше в рекламни кампании по света, снима се за корицата на списания и имаше дълга романтична връзка с актьора Леонардо ди Каприо.

Израелските данъчни закони определят местоживеенето въз основа на времето, прекарано в съответна страна в рамките на календарна година. Рафаели твърдеше, че не е пребивавала основно в Израел и следователно не е трябвало да декларира доходите си от чужбина за определени периоди от време.

Прокуратурата обаче не прие това и я обвини в погрешно деклариран доход. Според обвинението тя е спечелила 7,2 милиона долара в периода 2009 г.-2012г., за което време твърди, че е живяла в чужбина, за да избегне плащане на данъци.

Израелски съд отсъди преди време, че връзката на манекенката с холувидския актьор Ди Каприо не може да се приеме за "семейна" и затова тя не може да декларира, че е живяла на неговия адрес и така да избегне плащане на данъци в Израел.

Според адвокатите на Рафаели споразумението е доказателство, че тя не е избягвала данъци. Майка й, която е и неин агент, е обвинена, че не е декларирала доходи, че е избегнала плащане на данъци и че е съдействала за укриване на данъци. Според обвинението тя е подписвала документи за дъщеря си от името на други членове на семейството, за да замаскира реалните данни за местопребиваването на модела и че не е декларирала коректно собствения си доход като агент на дъщеря си.
 
 Източник: 24 часа

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !