Киану Рийвс пише комикс за супергерой

20.07.2020 10:32 | Видян 767 пъти

Киану Рийвс пише комикс за супергерой

Холивудският актьор Киану Рийвс ще пише сценарий за екшън комикса BRZRKR, посветен на безсмъртен воин с непроизносимо име (или Берзеркер), който повече от 80 000 години живее на Земята. Планирани са 12 части, които ще излизат всеки месец, започвайки от 7 октомври.

В разработването на сценария участва и Мат Кинд (Marvel Knights Spider-Man, MIND MGMT, Red Handed), а за илюстратор е избран Алесандро Вити (Secret Warriors, Kings of Hell. A, Taskmaster). Той ще даде на героя лицето на Киану Рийвс.

По думите на самия актьор, за комикса му хрумнало преди година по време на негова среща с представители на Boom! Studios. Тогава Рийвс споделил с издателите идеята си за история, разказваща за безсмъртен герой – наполовина човек, наполовина бог, син на бога на войната. Според сценариста Кинд, звездата от Матрицата се оказал доста креативен, особено в екшън плана и предисторията на персонажите. Двамата много си паснали и в увлечението да развиват сюжетни линии, свързани със заговори и шпионаж. Според предварителната информация, Берзеркер не само ще е добър воин, но притежава чувство за хумор и феноменална памет, благодарение на която владее множество езици. За да се вдъхновява, художникът Алесандро Вити често гледал отново и отново екшън-трилърите за Джон Уик с Киану Рийвс в ролята на бившия наемен убиец.

Рийвс твърди, че никога не е предполагал, че ще започне да пише комикси. Заявява също така, че би се съгласил да изиграе Берзеркер, ако се направи филм по комикса: „Историята е наистина интересна, така че ако не аз, надявам се това ще направи някой друг“, казва Рийвс, цитиран от издателите от Boom! Studios.

Източник: Монитор 
 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Няма коментари към тази новина !