Меган Маркъл: Поставете властта в неудобно положение!

16.07.2020 13:06 | Видян 1379 пъти

Меган Маркъл: Поставете властта в неудобно положение!

Меган Маркъл участва в срещата на върха на „Girl Up Leadership Summit“. Там тя говори за борбата между половете и расовото неравенство, обръщайки внимание на младите жени по света. По време на речта херцогинята на Съсекс цитира Далай Лама, като призова участниците на срещата да се съсредоточат върху състраданието, а не върху гнева.

Според Маркъл именно момичетата са в състояние да изиграят ключова роля в преобразуването на обществото. Тя говори много за мястото на жените в съвременния свят и техния огромен потенциал.

За нова публична изява Меган Маркъл избра рокля в наситеносин цвят – този хладен нюанс символизира спокойствие и увереност, смятат специалисти. Херцогинята изправи дългите си къдрици.

„Тези, които са в коридорите на властта – от законодателите до световните лидери – всички тези хора зависят от вас повече, отколкото някога ще зависите от тях. И те са добре запознати с това“, казва Меган в изявлението си. – Продължете да предизвиквате, продължете да защитавате своята гледна точка, не се страхувайте да поставите властта в неудобно положение. Защото само в този дискомфорт можем всъщност да създадем условия за преосмисляне на нашите стандарти и на нашите политики.“

Херцогинята на Съсекс обърна внимание на факта, че всяка борба за промяна или социална справедливост трябва да се води със състрадание.
„Състраданието не означава, че не трябва да изпитваме гняв и негодувание, когато виждаме грубата несправедливост около нас – разбира се, трябва да го направим. Но ви призовавам да погледнете по-широко. Далай Лама казва: „Състраданието е радикализмът на нашето време“. Състраданието означава да виждаме болката и страданието на другите и да знаем, че нашето задължение е да се опитаме да им помогнем, да ги облекчим“, каза Меган Маркъл.

Херцогинята подчерта колко мощни са социалните мрежи днес. Онлайн светът е чудесна възможност да говорите и да бъдете чути. „Винаги ще има такива, които сеят негативност. Гласовете им изглеждат твърде силни. Но можете да заглушите този шум! Защото шумът е просто шум, а вашите гласове са гласовете на истината и надеждата. Те ще звучат по-силно“, заключи Маркъл.

Съвсем наскоро в пресата се появи информация, че Меган Маркъл и принц Хари подписали договор с нюйоркската агенция Harry Walker. И отсега нататък херцогът и херцогинята на Съсекс ще бъдат привлечени като оратори на всички видове големи форуми и конференции. За една реч имат право на хонорар от около един милион долара.

Все още не е ясно дали Меган е получила възнаграждение за участието си в „Girl Up Leadership Summit“. За нейното професионално портфолио, това със сигурност е добър опит. Там участие взимат още Мишел Обама, Хилари Клинтън, Приянка Чопра и други известни личности.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !