Валентина Сампайо е първият трансджендър модел на корицата на Sports Illustrated

14.07.2020 16:41 | Видян 1429 пъти

Валентина Сампайо е първият трансджендър модел на корицата на Sports Illustrated

Валентина Сампайо може да се похвали с още един покорен връх. 23-годишната бразилка сътвори история, заставайки на корицата на списание Sports Illustrated. Тя участва в специалния брой за лятото, който показва най-добрите тенденции сред банските, а Сампайо е първият трансджендър модел, който краси заглавната страница.

Моделката попада в списъка „Rookie“ за 2020 година, което също е историческо, тъй като за първи път трансджендър влиза в тази категория. „Бях изпълнена с толкова много емоции, когато чух новината. Чувството беше невероятно“, казва Валентина пред списание People. Тя допълва, че винаги е мечтала да попадне в летния брой на Sports Illustrated и това е огромно постижение за нея.

„Да израсна в пространство на страх и маргинализация, за да бъда включена в едно от най-емблематичните списания, което наистина обхваща многообразието – това промени живота ми“, споделя бразилката. Сампайо признава, че това е голямо постижение не само за нея, но и за цялата ЛГБТ общност. Тя обеща, че ще продължава да се бори за правата на всеки, който се чувства различен, за да може все повече хора да достигнат до върховете, към които се целят.

Валентина и главният редактор на Sports Illustrated, Ем Джей Дей, се срещат след дълги преговори с модната агенция на бразилката. Дей споделя, че е било изключително голяма чест за нея да работи със Сампайо. „Много се радвам, че тя избра нас, за да достави на света едно съобщение за надежда и приемственост“.

Ем Джей допълва, че ако съобщението докосне дори само един човек и промени неговото виждане или пък им покаже, че няма нужда да крие себе си от света, това си е чиста победа. Валентина е заснела историческата си фотосесия на остров Скруб, намиращ се на Британските Вирджински острови в Карибите.

„Всички бяха много мили и отзивчиви. Накараха ме да се чувствам спокойна и сигурна. Много съм благодарна на Ем Джей и списанието, че ме забелязаха и ме избраха за това, което съм и искат да покажат на света, че аз съм просто човек“, казва моделката пред People.

Корицата идва само година след като Валентина се превърна в първия трансджендър модел, който си осигурява сделка с гиганта Victoria's Secret. Тя обяви новината в Instagram, заявявайки че ще участва в колекцията за бельо за новата кампания. Публикацията веднага събра множество позитивни коментари от други модели и активисти за правата на ЛГБТ общността.

Целта, която Сампайо сега преследва, е корицата на американския Vogue. Тя също така иска да се срещне и с водещата Елън Дедженеръс, която се превръща в първия човек, който признава за хомосексуалността си в национален ефир. „Тя е моят идол за подражание“.

С всички тези исторически постижения, може би съвсем скоро Валентина ще се появи в шоуто на Елън.


Източник: tialoto

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !