Блатечки открива летния фестивал на София

13.07.2020 16:39 | Видян 1315 пъти

Блатечки открива летния фестивал на София

Актьорът Асен Блатечки ще открие летния фестивал на София с режисирания от него спектакъл „Баща ми се казва Мария“ на 15 юли в Южен парк 2, до музея "Земята и хората". Любимците на родната публика Станимир Гъмов, Румен Угрински, Стефан Рядков, Петьо Петков - Шайбата, Жанина Стоилова и Невена Бозукова ще се развихрят под открито небе, разбира се съобразно мерките, правилата и ограниченията наложени от Covid-19.

"От няколко месеца работим по създаването на това събитие. Вярваме, че София отдавна има нужда от подобен фестивал, който да предлага на столичани и гости най-интересното от културния живот под открито небе. Посетителите ще могат да видят театрални постановки, кинопремиери, концерти, stand up шоута и много други. Освен всичко това, ще има и богато разнообразие от храна за онези, които искат да прекарат времето си с приятели на открито", разказва Борислав Чучков, един от създателите на летния фест. събитието се провежда с подкрепата на Столична община и Министерство на културата.

    Филм

Участие в проекта има и "София филм фест" с богата филмовата програма. За организацията и провеждането на събитието ще се погрижат Bulgarian Live Music, а BSG ще отговарят за музикалната част. Именно под открито небе на 16 юли ще се състои премиерата в България на филма "Бащата". на творческия тандем Кристина Грозева и Петър Вълчанов с участието на Иван Савов и Иван Бърнев. През 2019 г. лентата спечели едно от най-високите отличия в историята на българското кино - "Кристален глобус", за най-добър филм на Международния филмов фестивал в Карлови Вари. Цената на единичен билет – 10 лева. При покупка на 4 билета – 8 лева на билет. Местата за сядане на фестивала са съобразни с мерките, правилата и ограниченията наложени от COVID-19. Същото важи и за следващата вечер.

На 17 юли от 20 ч феновете на киното ще могат да гледат „Прегоряла Ерес“ от програмата на София Филм Фест. Филмът е с участието на Елизабет Дебики, Доналд Съдерланд, Клаес Банг и Мик Джагър.

    Деца

Следващия уиекдн, 18 и 19 юли, ще стартира с програма за най-малките с два детски спектакъла от 11 ч. В събота ще бъде представлението „Ян Бибиян и дяволчето Фют“, а в неделя „Въздушната принцеса“. Двата спектакъла са на театър „Възраждане“. На 19-и юли от 20 часа почитателите на Иво Димчев ще могат да се насладят на концерт-пърформанс. Финалът на 20 юли ще сложи спектакълът „Приятно ми е Ива“ на Театър 199 „Валентин Стойчев“. Постановката има 2 награди „Икар“ и награда „Златен кукерикон“ за индивидуално театрално постижение. Режисьор е Стоян Радев, участва Ива Тодорова.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Неочаквани признания от Камен Алипиев...

В „Моето ново Аз“ ще проследим трансформацията на една...

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !