Серина Уилямс и дъщеря ѝ Олимпия атакуват корта

08.07.2020 13:52 | Видян 1381 пъти

Серина Уилямс и дъщеря ѝ Олимпия атакуват корта

Съжаляваме, Винъс, но Серина Уилямс си намери нов партньор за мачовете по двойки. Носителката на 23 титли от Големия шлем заведе дъщеря си Олимпия на корта, за да я запознае с ракетата и тениса. Момиченцето, което ще навърши 3 години през септември обаче нямаше нужда от урок, тъй като се справя доста добре и само.

Серина публикува няколко снимки в социалните мрежи, на които се вижда, че новите тенис партньорки са облечени в еднакви тоалети и готови за игра. По едно време майка и дъщеря дори се поздравяват за спечелена точка. При напускане на корта, Олимпия оставя ракетата си на земята, за да може майка й да я прибере.

Заради пандемията от коронавирус Уилямс не е играла от февруари, когато участва на турнира „Fed Cup“ във Вашингтон. Мачовете от женската тенис половина трябва да започнат през август, дни преди началото на US Open. Треньорът ѝ Патрик Муратоглу не беше много сигурен дали тенисистката ще играе на домашния турнир, но дни по-късно тя заяви участие.

От Американската тенис асоциация заявиха, че са взети всички мерки за сигурност, за да може турнирът да се проведе спокойно. Ще бъде създадена стриктна организация в хотела в Манхатън, в който отсядат повечето тенисисти. Според CNN, освен играчите, до стаите ще бъде допускан само още един човек от техния антураж.

Серина Уилямс многократно е говорила за ролята си на майка, след като роди дъщеря си Олимпия през 2017 година. Тя призна, че за малко не загубила живота си при раждането. „Въпреки че имах много лека бременност, дъщеря ми беше родена след спешно цезарово сечение, след като сърдечният ѝ ритъм се забави драстично“, казва шампионката.

Всичко е минало прекрасно, но след това са дошли проблемите и за майката. Тя е получила белодробна емболия – състояние, при което една или повече артерии в белите дробове се блокират от кръвен съсирек. За щастие, лекарите успяват да се справят със ситуацията и всичко приключва добре.

През 2018 година пък, след най-тежката си загуба в кариерата, Уилямс сподели, че се чувства като ужасна майка. Тя призна, че се бори със следродилна депресия и единственото нещо, което я успокоява е разговорът с близките ѝ хора. „Говоря с мама, със сестрите ми, с приятелите и те ми казват, че всичко ще бъде наред“.

Същата година тя губи на финала на турнира „Уимбълдън“ и тогава заяви, че продължава да играе за всички работещи майки по света. Ако тази година тя успее да вдигне трофея на Us Open, ще успее да се изравни по титли с Маргарет Корт, която е рекордьорка с 24.

Източник: tialoto
Снимка: Getty


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !