Лили продаде фаталния апартамент

06.07.2020 13:30 | Видян 2309 пъти

Лили продаде фаталния апартамент

Лили Иванова е продала фаталния апартамент в затворения комплекс „Силвър Сити“, за който преди няколко години я съдиха съседите, пише в-к „Телеграф“.

Жилището се намира до Южния парк в близост до американското посолство в местността Кръстова вада. Изпълнителката на „Панаири“ е трябвало да плаща такса поддръжка в комплекса, която включва разходите за чистачка, градинар, водопроводчик, асансьор, противопожарна безопасност и още куп други дейности. Вероятно не го е правила, тъй като не пребивава в жилището, но подобна такса е задължителна за всеки притежател на имот в затворен комплекс.

Затова домоуправителят Георги Хаджитодоров бе завел дело в районния съд срещу певицата по чл. 410 от ГПК, което е за неплатени парични суми до 25 000 лв. Едновременно с това бе пуснал още един иск за възбрана на имота и без да я питат дали ще се издължи, са приложили едното дело към другото. Разбрала, че ще трябва да се изправя пред съда, Лили веднага е звъннала на домоуправителя да си оправят сметките.

Така 3 месеца по-късно, на 25 юни 2016 г., делото е прекратено, след като тя си е платила натрупаните задължения, а Хаджитодоров е оттеглил иска си. След като е паднала възбраната, Лили решила, че при първа възможност ще се отърве от фаталния имот. Затова пуснала обява за продажбата му, а през ноември 2019 г. сделката е финализирана. Купувачът е 32-годишен мъж, който има фирма за търговия и е член на сдружение ДУЛО.

Той е броил 342 270 лв. на примата, която бе стопанка на жилището точно 10 г. През 2009 г. го купи за 201 430 лв., което прави печалбата й почти 150 хилядарки. Неин комшия в комплекса бе най-добрият европейски голф играч англичанинът Ник Фалдо, закупил 2 апартамента.

С цели два нови апартамента е попълнила богатството си фолкпевицата Емануела. Тя е броила за тях над 400 000 лв., като и двата се намират в столичния квартал „Манастирски ливади“. Последната й сделка е от 22 май 2020 г. Тя е с водеща компания за недвижими имоти за апартамент от 118 кв. м., находящ се на четвъртия етаж в затворен комплекс.

Към него има и 27 кв. м. гараж и за всичко изпълнителката на „Нотариално заверен“ е дала 188 150 лв. Половин година по-рано, през ноември 2019 г., тя си е напазарувала още едно жилище в квартала, като го е купила лично от 68-годишна жена. Имотът се намира на втори надпартерен етаж и включва гаражна клетка от 14 кв. м. и 55 кв. м. мазе. Всичко това е излязло на Емануела общо 254 257 лв.

С два нови апартамента на същата обща стойност (446 701 лв.) може да се похвали и актьорът Асен Блатечки. Докато певицата ги е платила кеш, той е изтеглил голям кредит през декември 2019 г. Жилищата са едно над друго на втория и третия етаж в стара кооперация в центъра на София и са по 252 кв. м. На техните адреси са регистрирани двете фирми на досегашните собственици – едната за консултации по управление и стопанска дейност, а другата за услуги, свързани с горското стопанство и дърводобива.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Няма коментари към тази новина !