Половината млади софиянци имат психически проблеми и са жертва на агресия

06.07.2020 13:05 | Видян 682 пъти

Половината млади софиянци имат психически проблеми и са жертва на агресия

53,6% от младите хора в София имат психологически проблеми, а всеки десети е с психическо заболяване, сочи научно изследване в гимназиите на столицата: оценка на психичното здраве в училищата.

Към тревожните данни се прибавя новото представително за милионния град социологическо проучване, част от проекта Принципите на олимпизма срещу разединението, езика на омразата и зависимостите с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта по чл. 10 от Закона за хазарта.

Според него 77,2% от младежите на 15 – 29 години са свидетели на агресия, а 50,12% - всеки ден или почти всеки ден. Само 48,24% признават, че самите те са били жертва на насилие или агресия. Още по-малко от анкетираните в теренно интервю лице в лице намират сили да споделят, че самите те са били агресивни или насилници – 41,12 на сто. Което е и обяснимо – това определено не е престижен отговор на езика на социолозите.

Скритият процент вероятно е много по-голям и дава представа пред какъв огромен проблем е изправено обществото, без да се води голяма и възможно най-широка дискусия по него и как се възпитават подрастващите българи – в каква среда и с какви очаквани от това последствия.

Проектът "Принципите на олимпизма срещу разединението, езика на омразата и зависимостите" се осъществява с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по НПИМД по чл. 10а от Закона за хазарта.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !