Мегзит или най-блестящият тих преврат

01.07.2020 14:18 | Видян 1245 пъти

Мегзит или най-блестящият тих преврат

Скандалът, който се разви покрай принц Андрю и приятелството му с Джефри Епщайн, обвинен в многобройни сексуални престъпления, включително и с непълнолетни, като че ли отмина, въпреки известното интервю на Андрю пред BBC Newsnight, наречено „PR бедствие“. Причината затова може би е, че принц Чарлз и принц Уилям разрешиха тази драма с „Мегзит“.

Това поне предполага в нова книга Найджъл Коуторн. „Групирането на Чарлз и Уилям в двореца изглежда напълно ясно. Двамата наследници осъзнават, че обемистата монархия трябва да бъде съкратена и може да се започне с независимите братя“, пише Найджъл. Според него екипът на Чарлз в двореца видял възможност да бъде премахнат не само Андрю, но и Хари.

Коуторн отбеляза, че херцозите на Съсекс отдавна обсъждали своето „бягство“ в Северна Америка, но те държали всичко в най-строга тайна. Така че фактът, че първите слухове за „Мегзит“ се появиха точно в разгара на скандала Андрю, не е случаен, смята той.

„Оставката на Хари е необратима и не е ясно кога принц Андрю ще се завърне от творческата си ваканция. В съвременната история на Бъкингамския дворец това беше може би най-блестящият тих преврат “, добави Найджъл.

Интересно е, че източник от вътрешния кръг на кралското семейство каза по-рано, че през последните няколко години принц Уилям успя да подобри личните си отношения с баща си, които видимо се влошиха след смъртта на принцеса Даяна. Отбелязва се, че херцогът на Кеймбридж е простил на Чарлз грешките от миналото и е погледнал по-различно на ролята му в семейството.

В същото време скоро стана ясно, че Нетфликс подготвя и филм за Джефри Епщайн, чието име е „Неприлично богат“. В него се говори не само за самоубилия се бизнесмен, известен със злоупотребата си с малолетни на острова на ужасите, но и че принц Андрю му е бил пръв приятел и не само е знаел за всичко случващо се, но и е участвал в „забавата“ с млади момичета.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !