Лични истории на столичани събрани в документална поредица за София

25.06.2020 13:51 | Видян 741 пъти

Лични истории на столичани събрани в документална поредица за София

Как изглежда огромният, анонимен град през погледа на личните истории? Кои са хората, които стоят зад нарицателното „софиянци” и как те сътворяват всеки ден лицето на този град? Това са темите, с които документалната поредица от късометражни портрети „Софиянци” ще изгражда образа на съвременна София – такава, каквато я създават хората от града, който „расте, но не старее“.

Документалната поредица, която ще бъде създадена с подкрепата на столичната програма „Култура”, търси хора и места, с които свързваме града. Как личностите влияят на историята му и как той бележи биографиите им – филмите от поредицата ще търсят отговори на тези въпроси през емоцията на разказите от първо лице на „Софиянци“. Зрителят ще има възможност да погледне София през техните очи, да научи нови факти, да съпреживее интересни моменти от биографиите им.

В началото на проекта се организира анкета, насочена към потребителите на социалните мрежи. Въпросите са за любимите им места, истории, хора. Отговорите от анкетата ще оформят пъзела от герои в документалната поредица, чиито разкази ще бъдат заснети в кратки филми.

Анкетата може да се попълни ТУК !

Автор на проекта е сдружение „Избери България”, а след като бъдат създадени, късометражните филми ще бъдат излъчени в ефира на телевизия „България он еър” и пред студенти от НАТФИЗ, които ще бъдат и активни участници в проекта.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ергенът отпрати Барбара и Виктория

Състезателката по борба Барбара Иванова и спортният...

Не съм комарджия, продадох 60...

Не съм комарджия, играл съм само покер и съм спечелил...

Няма коментари към тази новина !