Моделът Халима Аден прави предпазни маски за лекарите с хиджаб

22.06.2020 15:52 | Видян 1137 пъти

Моделът Халима Аден прави предпазни маски за лекарите с хиджаб

Моделът Халима Аден е започнала работа с дизайнерска компания, за да произвежда защитни маски за лекари на първа линия, които носят хиджаб. Колекцията включва хиджаби и тюрбани, които се предлагат с подходящи покрития за лице, проектирани с вградено копче, за да се закопчават удобно зад главата.

Преди да започне успешната си кариера на модния подиум, Аден е работила в болницата „St. Cloud“ в Минесота, почиствайки стаите на пациенти. „Тъй като много жени, работещи в здравните заведения, носят хиджаб, исках да се уверя, че имат удобна възможност за носене на маска, докато крият и косата си“, казва тя пред „Insider“.

Тя добавя, че всяка една маска е направена от органични тъкани, които могат да се перат. Освен това маските са дишащи, така че не запарват лицето на здравните работници, които постоянно бързат да спасят нечий живот по време на пандемията.

Аден споделя, че е искала маските да дадат усещане за спокойствие и красота, така че е заложила на по-светли нюанси. Тя признава, че в момента кариерата ѝ е обърната с главата надолу, но в тези тежки времена гласът на майка ѝ винаги звучи в главата ѝ. „Тя казваше, че трудните времена ще си отидат, но силните хора ще останат“.

Средствата от всеки комплект, закупен от проекта „Banding Together“ ще бъдат дарени на нуждаещи се болници.

Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !