Блумбърг: Пистолет на нощно шкафче и пачки пари ескалираха българска вражда

19.06.2020 10:12 | Видян 2020 пъти

Блумбърг: Пистолет на нощно шкафче и пачки пари ескалираха българска вражда

Българският премиер обвини президента, че го шпионира с дрон, след като изтекоха снимки, на които изглежда беше премиерът, спящ в спалнята си с пистолет на нощното шкафче и чекмедже, пълно с пари, съобщава Блумбърг.

Премиерът Бойко Борисов оспори истинността на някои, но не всички, снимки, публикувани в български медии и в социалните мрежи. Изтичането ескалира и без това разгорещените отношения между него и политическия му съперник президента Румен Радев, който отрече обвиненията в четвъртък.

"Той премина границата", каза Борисов пред журналисти ден по-рано. "Той си позволи да пуска дрон и да ме снима."

Двамата се сблъскаха, след като Радев спечели избори през 2016 г., като президентът обвини Борисов, че не успява да се пребори с корупцията. България е под контрола на Европейския съюз заради лошото си придържане към върховенството на закона и ограничения успех в борбата с корупцията на високо ниво, което й попречи да се присъедини към Шенген.

Борисов заяви, че снимката, на която е изобразен да спи в резиденцията на премиера, може би е истинска. Що се отнася до останалите изображения, той каза, че те могат да бъдат манипулирани, но отказа да се даде подробности, докато не бъдат разследвани.

Радев, който е подкрепен от опозиционната Социалистическа партия, заяви, че има дрон, но отхвърли обвинението, че го използва, за да снима Борисов като „фантазия и параноя“.

Президентът поиска независимо разследване на автентичността на снимките, както и аудиозапис, изтекъл в медиите миналата седмица, в който човек, звучащ като Борисов, омаловажава друг политик.

„Подобно нахлуване в личното пространство, където господин Борисов спи, е най-опасно“, каза Радев. „Подобно нахлуване в личния живот е безумно.“

Според премиера, който някога е бил телохранител на диктатора от комунистическата епоха Тодор Живков, изтеклите снимки означават подкопаване на правителството му преди важни „геополитически“ решения, които ще вземе през юли.

Те включват влизането на България в чакалнята на Еврозоната ERM-2 и банковия съюз на валутния блок, каза той.

„Отсега спя с пистолет“, посочи Борисов.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !