129 000 гърци спали у нас, защо Ангелкова лъже, че са 1,4 млн.?

18.06.2020 10:29 | Видян 1653 пъти

129 000 гърци спали у нас, защо Ангелкова лъже, че са 1,4 млн.?

По официалните данни на НСИ гръцките туристи са 129 000 души, припомни специализираният журналист Лияна Панделиева в своя коментар. По стандарта на Световната туристическа организация турист е човек, който е направил поне една нощувка, за да бъде статистически преброен с това качество. Всички държави отчитат по този начин своите туристи.

Напомняме, че според думите на министъра на туризма Николина Ангелкова в България годишно идвали 1,3-1,4 млн. гърци. Всъщност, за да надуваме туризма си, ние смятаме всички влезли от Гърция чужденци за гърци. Така милион румънци, които минават през България транзит на път за южната ни съседка, веднъж влизат в статистиката като румънци, а втори път – на връщане от Егея, ги водим гръцки туристи.

Чрез стъкмистиката излиза, че броят на туристите у нас е 12 млн. Близо 60% от тях обаче ги водим „транзитни”. Така катастрофалната 2019 г. беше отчетена като година с нулев ръст, въпреки двуцифрените спадове на основните и истински пазари на бг туризма като Германия и Русия.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Няма коментари към тази новина !