Кумата на образователния министър - шеф при най-голямото издателство на учебници: 60 000 000 лева па

12.06.2020 09:00 | Видян 2079 пъти

Кумата на образователния министър - шеф при най-голямото издателство на учебници: 60 000 000 лева па

Докато медиите дъвчат едни 60 000 000 лв. от Дубай към финансовия министър, неговият близък приятел - министърът на образованието, сериозно навлиза в не по-малко опасни води - също за 60 000 000 лв., но годишно – контролираният от  повереното му министерство пазар на учебници у нас.

Оценката е на декана на Юридическия факултет на СУ проф. Даниел Вълчев – бивш просветен министър, в чиято адвокатска кантора пък, по случайност, работи съпругата на сегашния образователен министър.

 ВИЖ ДОКУМЕНТИ ТУК!

Най-големият играч на пазара на учебници – издателство Просвета – София има едноименна фондация, чийто изпълнителен директор от неотдавна е Мария Карабельова – Маргаритова. По случайност, тя е кума на образователния министър Красимир Вълчев и е съпруга на председателя на друга държавна институция – Комисията за защита на потребителите Димитър Маргаритов.
Министърът и директорката не са само роднини.

Мария Карабельова е и съдружничка на съпругата на Красимир Вълчев – Лилия, в тяхната обща консултантска фирма Бонафиде Адвайзърс.

Още като главен секретар на просветното министерство, какъвто е неизменно в кабинетите Борисов 1, Орешарски, Борисов 2, заради въпросното дружество Красимир Вълчев бе официално оповестен като нарушител от Сметната палата, защото беше „забравил” да декларира участието на съпругата си в дружеството в имотното състояние на семейството. Освен всичко, съпруга на висш чиновник – консултант, си е сериозен конфликт на интереси.
Съпругата на министъра е имала също пиар компания на име ПР енд ивент консултинг.

А като член на политическия кабинет на Даниел Вълчев при тройната коалиция има и интересни участия в бордове – на търновската болница и на държавната спортна фирма Академика 2000. Интересно е изобщо как едно момиче на 26-28 години, според влизането си в бордовете, без никаква квалификация в нито една от тези области е не просто член на политическия кабинет на вицепремиер и министър по онова време – родена е през 1980 г., но и управлява такива предприятия и институции.

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Неочаквани признания от Камен Алипиев...

В „Моето ново Аз“ ще проследим трансформацията на една...

Няма коментари към тази новина !