Без военен парад за рожденния ден на Кралицата

15.06.2020 10:50 | Видян 1792 пъти

Без военен парад за рожденния ден на Кралицата

Празничният парад по случай рождения ден на кралица Елизабет II беше малко по-различен тази година. Причината е пандемията от коронавирус, която отмени големия военен парад, който събира кралското семейство на балкона на Бъкингамския дворец.

Все пак, 94-годишният монарх на Великобритания ще празнува. Кралицата в момента се намира в замъка Уиндзор, където гледаше как първият батальон на уелската гвардия ѝ прави серенада за рождения ден. Тази малка версия на празненство също беше толкова запомняща се, колкото и големият парад, който се провежда всяка година.

Заради пандемията от коронавирус, войниците не са били рамо до рамо, а на разстояние от 1,5 метра. Облечена в светлозелен тоалет и шапка, кралицата излезе от замъка около 11 часа британско време и зае мястото си под специално изграден стол, който беше декориран с бял балдахин. Към добавка към тоалета си, Елизабет II беше избрала диамантена брошка от уелската гвардия – като почит към полка, който беше пред нея.

Това е първият път, в който монархът на Великобритания е видян на официално събитие от началото на пандемията от коронавирус. Според някои, това честване на рождения ден е било много по-запомнящо се от големия парад, защото е било по-лично и се е провело по-близо до самата кралица.

За съжаление на кралските фенове, социалната дистанция означаваше, че Елизабет II сама ще се наслаждава на шоуто. Обикновено нейните внуци – принцовете Джордж и Луи и принцеса Шарлот щяха да махат от балкона заедно с родителите си, принц Уилям и Кейт Мидълтън. Тази година обаче всеки си беше у дома.

Въпреки надеждата, че съпругът на Елизабет II – принц Филип, който беше сниман за специален портрет по случай 99-ия му рожден ден, също не беше видян по време на празненствата.


Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС







автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Любимата храна на Кралицата била за...

Покойната кралица може и да е похапвала от най-добрите...

Отиде си режисьорката Мариана...

Тази нощ си отиде режисьорката Мариана...

Няма коментари към тази новина !