Мъжът на Соня Йончева оглави филхармонията в Ливърпул

12.06.2020 14:02 | Видян 2448 пъти

Мъжът на Соня Йончева оглави филхармонията в Ливърпул

Доминго Хиндоян – съпругът на световноизвестното българско сопрано Соня Йончева, бе назначен като главен диригент на филхармонията в Ливърпул. Добрата новина сподели в социалните мрежи оперната прима.

„Добри новини за цялото семейство днес“, написа Йончева, като обяви, че е развълнувана да прекара време в английския град. „Поздравявам този чудесен оркестър и благодаря на теб, любов, за постоянната и безусловна работа по нашето изкуство добави още родената в Пловдив звезда.

Междувременно тя вече стартира със сълзи на очи репетициите за представянето на „постковид“ версията на „Симфония № 9“ на Бетовен. Терен на събитието ще даде „Виктория Хол“ в Женева, а спектакълът ще бъде излъчен на 15 юни със съдействието на ARTE, френската телевизия TV5 Monde и компанията Швейцарска медийна група.

Добрите новини за оперното семейство продължават. Само преди ден Йончева обяви, че нейният концерт Ренесанс ще бъде представен на 100-годишното издание на Залцбургския фестивал.

„Ще бъда в страхотна компания Capella Mediterranea и скъпия ми приятел Леонардо Гарсия Аларкон. Избрах едни от най-красивите песни от този период и ще ги изпълня за първи път на 14 август в Къщата за Моцарт! Толкова съм нетърпелива", обяви още Йончева.

Източник: Monitor



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

12 години смятали женски хипопотам за...

Женски хипопотам в зоопарка в Осака, Япония, е смятан за...

Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Няма коментари към тази новина !