Вицепремиерски съпруг е архитект на укреплението на Алепу, а беше за законност и екологичност

09.06.2020 18:00 | Видян 2821 пъти

Вицепремиерски съпруг е архитект на укреплението на Алепу, а беше за законност и екологичност

Невероятно, но факт! Архитект на укрепващото съоръжение на прекрасния плаж Алепу, за което разказваме от дни, е не кой да е, а съпругът на вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева , разкрива Биволъ. Не това обаче е най-интригуващото, а фактът, че той беше активен деятел на борбата за законност и екологичност в българската архитектура и архитектурна среда изобщо, против презастрояването и по ред подобни теми като лице на група Градът от кръга Капитал. Явно борбата му е приключила с пълен триумф.

И естествено всеки професионалист има своето право на решение с кой  проект да се занимава.

Само напомняме, че кръгът около него имаше амбиции Захариев да стане главен архитект на София. И може би е добре, че въпреки иначе чудесните му характеристики, това все пак не се случи.
„Архитектурното бюро А и А Архитекти на арх. Ангел Захариев, съпруг на външния министър Екатерина Захариева, е главен проектант на скандалния строеж в Алепу, за който властите упорито твърдят, че е подпорна стена за свлачище, а всъщност има всички характеристики на хотел.

Архитектурното бюро на Захариев е проектирало също офис кулата и гигантския блок, който Минстрой на Николай Вълканов планира да строи до метростанция Г. М. Димитров (б.р. на мястото на бившата централа на Мултигруп). Проектът може да бъде видян в сайта на “А и А”. Вълканов е известен с връзките си с Мултигруп и топлите си отношения с Ахмед Доган, на когото даде милионен хонорар за хидрогеоложки консултации.
В района на Созопол “А и А” са проектанти на курортното  селище Аклади.

От офиса на “А и А Архитекти” не отговориха на запитванията на Биволъ за по-подробна информация за проекта.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

УЕФА Шампионска лига се завръща с нов...

„Ново начало“ – по този начин може да бъде определен...

Метрото ни е №2 в Европа: Bounce

Метрото в българската столица е най-второ място в...

Няма коментари към тази новина !