Айс Ти прави пенсионен фонд за рапъри ветерани

01.06.2020 13:59 | Видян 605 пъти

Айс Ти прави пенсионен фонд за рапъри ветерани

Хип-хоп звездата Айс Ти възнамерява да основе пенсионен фонд за възрастни рапъри, тъй като ранните представители на стила тънат в бедност, съобщава сайтът ContactMusic.

„Аз винаги съм се грижил за такива хора като Грандмастър Каз и Мели Мел. Те са отдавнашни мои приятели. Но това не е достатъчно. Време е и други успели рапъри като Джей Зи, Шон "Диди" Кумс Лил Накс Екс и прочее да осъзнаят проблема и да дарят средства за пионерите на рапа“, казва музикантът, който вече е на 62.

По неговите думи мнозина от ветераните едва свързват двата края, защото в началото на стила се е гледало като на маргинално музикално явление. „Първата генерация на рапа въобще беше изключена от звукозаписната индустрия и съответно от нейните облаги. Когато хип-хопът прохождаше, изпълнителите го разпространяваха на касети и той се случваше на улиците.

Първата рап група, която получи финансов успех, беше Run-DMC. Но колко други музиканти преди нея, потънали в забрава, й проправиха пътя? Именно за такива хора ще бъде предназначен пенсионният фонд и, надявам се, той да проработи", заявява Айс Ти.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Няма коментари към тази новина !