Наоми Кембъл благодари на Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън

25.05.2020 09:07 | Видян 906 пъти

Наоми Кембъл благодари на Линда Еванджелиста и Кристи Търлингтън

Днес Наоми Кембъл е легенда в модната индустрия, а името й се нарежда до това на Синди Крауфорд, Линда Еванджелиста, Кристи Търлингтън и Кейт Мос – момичетата, заради които се появява понятието „супермодел“, давайки началото на златната ера в модата през 90-те.

Наоми е една от първите чернокожи красавици, които успяват в индустрията. Тя отваря врати за много други момичета като нея, които се опитват да пробият в модата. Но както Кембъл споделя в скорошно интервю за списание Variety, пътят й е бил нелек, защото по онова време предразсъдъците са били много по-големи.

„В миналото мисленето не беше така свободно, както днес. Имало е ревюта, за които не си бяха и помисляли да вземат цветнокож модел. Но аз имах истински приятелки до себе си. Линда и Кристи винаги се застъпваха за мен. Те ме защитаваха. „Ако не я вземете, и ние няма да участваме“, заявяваха те най-директно, когато виждаха дискриминация. Днес с Линда, Синди и Кристи все още сме много близки, но животът ни събра от различни части на света. Ако не беше работата ни, никога нямаше да се срещнем. А днес те са второто ми семейство, макар и да не се виждаме толкова често, колкото бихме искали. Но винаги ще съм им благодарна. И знаете ли, днес такова истинско приятелство и подкрепа в индустрията са рядкост. Хората сега мислят само за себе си“, разказва Наоми.

Според нея коронавирусът може все пак да донесе и нещо позитивно, и то не само в модния свят. Кембъл се надява отново да се види колко е нужна взаимната подкрепа между хората. „Аз съм оптимист и вярвам, че подкрепата, която сега започнах да виждам в този кризисен момент, ще остане и занапред“, казва тя.

Източник: Eva.bg

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Гъмзата се появи с коса

Йордан Йончев-Гъмзата се появи в неузнаваем вид!...

Цеца си хвана младо гадже

Балканската звезда Цеца Величкович има връзка с Богдан...

Няма коментари към тази новина !

*}