Ръсел Кроу става мафиот у нас след пандемията

15.05.2020 16:03 | Видян 1824 пъти

Ръсел Кроу става мафиот у нас след пандемията

Ръсел Кроу става шеф на мафията, попаднал в затвора и снимките на този гангстерски филм най-вероятно ще са у нас след края на пандемията с коронавируса, пише в днешния си брой в. "Телеграф".

България се оказва изключително привлекателно място за снимки на съвременни филми с американски сюжет, защото в Бояна е изграден смятания за най-добър декор на Ню Йорк извън Щатите, казаха родни кинаджии пред „Телеграф“. А в момента именно Голямата ябълка е най-засегнатото място от пандемията. Затова у нас се смята, че ще бъде много по-безопасно и след като паднат ограниченията за снимки по света. Но все още това е само бъдеще. Все пак родният киноцентър е с най-добрите декори на Ню Йорк от ХХ и от нашия век, а и шансовете му да прибере подобна продукция изпъкват пред останалия свят.

Гангстер

Ръсел Кроу, който миналата година се появи само в „Истинската история на бандата на Кели“, едва ли не всеки ден тази седмица обявява по една новина. Най-новият му проект се нарича „Американският син“, който се очаква да бъде сниман у нас (изцяло или частично). На Кроу е отредена ролята на изявен гангстер, който е попаднал в затвора и от там дърпа конците на престъпния си бизнес. В затвора идва млад мъж, който се опитва безуспешно да се бори с нападналите го бандити, решили да го убият. Но именно в него мафиотът вижда многообещаващ гангстер и го взема под своето крило. Скоро младежът се научава на престъпния занаят и как да дърпа конците от разстояние, като изненадва дори своя учител, с когото се сблъсква на живот и смърт. Името на ученика още не се споменава, нито кой ще е режисьор на проекта.

Всъщност това трябва да е римейк по един от най-добрите филми на миналото десетилетие. Става въпрос за френския „Пророк“ на Жак Одиар. У нас той бе даван на София филм фест преди 10 години. През 2009 г. спечели голямата награда в Кан, а след това обра най-важните статуетки на френските награди „Сезар“, стигна и до финала на оскарите, взе няколко британски кинонагради БАФТА, както и доста други призове. А един критик на лондонския кинофестивал се изказа: „От „Пророк“ може да се учи дори „Кръстникът“.

По холивудски

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !