Коронавирусът вдъхнови Командарев за нов сценарий

15.05.2020 10:53 | Видян 640 пъти

Коронавирусът вдъхнови Командарев за нов сценарий

Новият коронавирус е послужил като вдъхновение за нов сценарий, дело на филмовия режисьор Стефан Командарев.

Авторът на "Посоки" се е възползвал именно от времето, което му предостави извънредното положение, за да налее и на хартия идеите си за следващ филм. Заедно със семейството си той се е изолирал в пазарджишкото село Равногор.

Режисьорът признава, че именно работата според него е най-доброто лекарство в такава ситуация. Ето защо той наблегнал върху създаването на сценария, съпругата му консултирала пациенти онлайн, а децата учели на компютрите.

Само преди дни филмът на Командарев "В кръг" грабна двете големи награди на тазгодишното издание на фестивала goEast във Висбаден, Германия. Лентата, вдъхновена от родната полиция, си „тръгна“ с големия приз Златна Лилия за на-добър филм и отличието на критиката ФИПРЕССИ.

"Фестивалът във Висбаден е с традиции, вече трети път печеля там. Сега взеха оригиналното решение да се гледат филмите онлайн. Дори и награждаването бе онлайн", обясни режисьорът пред Нова телевизия.

Припомняме, че "В кръг" е вторият филм от предвидената трилогия за колите, които могат да бъдат срещнати из улиците на нощна София. След таксиметровите автомобили и патрулките, ред е Командарев да се посвети и на линейките. Дали проектът ще съчетае история за медицинските работници и коронавируса предстои да разберем.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Цар Борис кара теснолинейката за...

Интересен факт е, че първият „шофьор“ на уникалната...

7-те най-велики римски императори в...

1. Октавиан Август Октавиан Август (Август...

Няма коментари към тази новина !