Забранявам климатиците: Ангелкова

14.05.2020 17:30 | Видян 1573 пъти

Забранявам климатиците: Ангелкова

В Указания за хотелите и заведенията, издадени от Министерството на туризма, институцията поставя правителството в неудобно положение заради поредица от небивалици. На три места в документа, с който ведомството на Ангелкова дори се похвали с пресрилийс, например има различни указания за пране.

Веднъж се препоръчва то да става с "хладка вода 40 - 60 градуса"(!!!), друг път тя е уточнена на 60, а трети път е 90 градуса.

Специално са споменати и перилни препарати.

Още по-интересно в нарежданията как да се провежда сезонът в хотелите и ресторантите е забраната за използване на климатици. Не става ясно защо, след като могат да бъдат изчистени. Министерството на Ангелкова създава пазар за десетки милиони на вентилатори. Все пак препоръчва и "естествено проветряване". Изобщо, Ангелкова въвежда в администрацията понятието "респираторна хигиена" - не е обяснено обаче от йогата ли ще я вземат хотелиерите и ресторантьорите и ще я преподават на клиентите, за което Министерството ги задължава, от Дънов ли - и той има книжка по въпроса с дишането, от другаде ли. В 18-страничния документ, лошо преведен и полупреписан от подобни указания на туроператори и други държави, които отдавна пуснаха сходни наръчници, не става дума.

Забавна е заповедта всички срещи да се провеждат на отворени прозорци. Какво се прави в лошо време не става ясно и по повод изискването цялото хранене да става на открито. Като познавачка на италианските модни брандове, вероятно Ангелкова притежава ноухау, за да бъде осъществена заповедта, да се носят "престилки с дълъг ръкав за еднократна употреба". Откъде точно се вземат, това не е уточнено? Вероятно от любимата на госпожа министъра марка Долче и Габана, откъдето са ризките й по половин нейна заплата. А не се носят само ризки/ престилки, нали?!

Отсега за незнайно колко време напред ведомството на Ангелкова забранява и пиколата, като под запрет са "персоналните доставки на багаж". Как ще процедират възрастните туристи, а те - заедно с тийнейджърите и бедните семейства са основният ни туристически контингент, в огромните хотели с множество стъпала и лабиринти от коридори не е ясно. Особено онези, които предполагат, че ще получат 5-звездна услуга, която задължително предполага подобна помощ. Не е ясно също какъв точно е проблемът с пренасянето на багаж с маска и ръкавици, каквито са задължителни за целите персонали в туризма, наред с многократните дезинфекции ежедневно, ежечасно и ежеминутно, както ни учеше другарят Ленин. намерил в лицето на министър Ангелкова свой последовател.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Вижте как оскверниха гроба на...

Ченгетата вече знаят кой е богохулникът, счупил кръста и...

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Няма коментари към тази новина !