Два български филма на фестивала в Кан

28.04.2009 14:40 | Видян 3047 пъти

Два български филма на фестивала в Кан

Два български филма ще имат прожекции на международен кинофестивал в Кан, който ще се проведе между 16 и 27 май, съобщиха от vesti.bg.

Документалният "Проблемът с комарите и други истории" на Андрей Паунов и късометражният "Лошият заек" с Томас Арана и Део ще бъдат показани в рамките на престижната Седмица на критиката, съответно на 18 и 23 май.

Режисьорът на "Георги и пеперудите" е посветил новия си проект на град Белене. Лентата е копродукция с Германия и САЩ в сътрудничество с телевизии от Великобритания, Холандия и Финландия.

В екипа отново са продуцентите Мартичка Божилова, "Агитпроп", операторският тандем Георги Богданов-Борис Мисирков.

Осемминутният "Лошият заек" с английско заглавие "Rabbit Troubles" дори е сред седемте финалисти в 46-ата Седмица на критиката. Негови сценаристи и режисьори са Димитър Митовски и Камен Калев.

На 25 май ще стане известно и при кого отива наградата на журито в тази секция, чийто патрон тази година е актьорът Гаел Гарсия Бернал ("И твойта майка също").

В късометражната продукция играят американският актьор Томас Арана, популярен с ролите си на злодей ("Гладиатор", "Поверително от Ел Ей", "Бодигард"), младата италианка Азура Антоначи и тв водещият Деян Славчев-Део, който миналата година дебютира в киното с главната роля в "Бунтът на L".

Историята е заснета сред внушителния планински пейзаж на пътя Белово-Юндола и край язовир Въча. Участва и българска бригада каскадьори.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Велико Минков е биологичен баща на...

Велико Минков е баща на малкото дете на Габриела Славова...

Устата с патриотична песен за Гергьовден

Устата пуска новия си сингъл навръх Гергьовден, когато...

Няма коментари към тази новина !