Рут Колева: Посрещнах 30-ия си рожден ден блокирана в Мексико

04.05.2020 10:36 | Видян 1268 пъти

Рут Колева: Посрещнах 30-ия си рожден ден блокирана в Мексико

Какво е да празнуваш 30-я си юбилей сама на 10 000 км от България?  Извънредното положение заради коронавируса завари певицата Рут Колева в Мексико. В момента тя е блокирана в едно малко село на полуостров Юкатан и засега не може да се върне в България. Въпреки това не губи надежда и търси спасение в музиката. Певицата даде ексклузивно интервю за предаването Събуди се по Нова ТВ.

Девствен плаж, синя лагуна, морски костенурки и фламинго. В нормални времена малкото рибарско селище Ел Куйо с 1700 жители би било рай за всеки турист. Но не и сега, в условията на пандемия и извънредно положение.

„Това село, в което се намирам, е много малко и напълно изолирано. Преди около месец и нещо, може би на втория ден, след като пристигнах в Ел Куйо, наложиха превантивна карантина. Най-близката болница е на 2 часа път оттук и местните жители нямат превозни средства. Това е рибарско селище. Ако се случи нещо, местните няма как да стигнат навреме до медицинско отделение. И наложиха тази карантина и аз, и още 20 чужденци се оказахме заклещени тук”, разказа Рут Колева.

„В последната половин година основно творя и се намирам в Ню Йорк. По стечение на обстоятелствата трябваше да бъда в Мексико сити, като планът беше наистина да бъда само за няколко дни там. Пристигнах в началото на март, всичко още беше прекрасно. В един момент, може би на десетия ден, нещата рязко ескалираха. Започнаха да затварят граници и се оказа, че няма как да се върна в Ню Йорк, което от една страна е доста трудно за приемане, тъй като абсолютно всичките ми вещи са там. Аз дойдох в Мексико буквално с един малък куфар с дрехи и се наложи да остана тук”, разказва Рут Колева.

„Тук в момента е забранено да излизаш, забранено е да влизаш в селото. На мен ми се наложи преди около 10 дни да отида до най-близкия град, който е на час и половина и това беше наистина едно невероятно приключение. По пътя в следващото село, където също няма болница, местните си бяха направили свои пропускателни пунктове, на които бяха застанали с едни метални тръби, беше малко като от филм. От друга страна е добре, че хората се пазят, пазят се взаимно, спазват се мерки.

Тук в селото, дори в най-малкото възможно магазинче, смесена бакалия, има дезинфектанти, хората са с маски, така че се надявам за момента нещата да се задържат по начина, по който са. Няма никакви заразени все още в Ел Кую и се надявам така и да остане. В момента уча испански, сдобих се с един синтезатор, на който в момента се опитвам да пиша музика и да се уча да свиря на пиано. Това е нещо, което съм отлагала страшно много време, но пък винаги ми се е искало да го направя”, разказва Рут Колева.

„На моя рожден ден преди една седмица се запознах с един местен, който, се оказа, че има звукозаписно студио тук, в това изключително малко село. Днес ще бъде моят първи творчески процес, тук, на това място. Имам готов албум, който го записахме между САЩ и България. Микс беше направен в Хонконг, едно от позитивните неща на времената, в които живеем, е, че човек може да работи дистанционно, благодарение на технологиите. Албумът е готов, за жалост обаче няма да излезе тогава, когато се надявахме заради всички тези промени, които се случват. Имам нужда от подкрепата на хората, които ме харесват.

Ако искат, могат да си го купят предварително, информацията я има на моята Facebook страница”, каза певицата.

„С оглед на това, което ми се случва на мен лично, ми дойде една идея, с която исках да провокирам хората да излязат от това състояние на ума, в което си казват – „О, светът свършва, всичко отива на зле”, да погледнат извън негативното и да се опитат да провокират себе си и да направят нещо креативно, творческо. Направихме една кампания, която се казва „Life of the party” – „Животът на купона”, или на партито, свързана с една моя песен, която се казва по същия начин.

Предизвикваме всички хора да се снимат вкъщи как танцуват, как се забавляват или какво правят, което им е приятно, докато са в изолация и да ми пратят всички тези видеа онлайн, с които, надявам се след месец, да ги сглобим и да направим официалния клип на тази песен. Вече имаме видеа от много точки на света – от Сингапур, от Тайланд, от САЩ, от България, така че ако искате да се включите, можете да го направите на моя уеб сайт или да видите информацията във Facebook.

Много ще се радвам, защото това наистина е нещо много позитивно. И според мен е изключително важно в този момент всеки един от нас да се старае да поддържа своя дух и своето психическо здраве в добра кондиция”, заяви Рут Колева. Тя изрази огромни благодарности и респект към всички медицински лица, доктори, работници в болници.

„Това са изключителни хора и аз лично им благодаря от сърце за техния принос, и за тяхната работа, и за тяхната смелост. Смятам, че не трябваше да изпаднем в тази ситуация, за да отдаваме нужното уважение на нашите доктори, но се надявам бъдещето да ни е дало един добър урок. Благодаря ви, пожелавам ви да сте здрави, да се обичате, да сте щастливи, да се чувствате добре, физически и психически, и в крайна сметка да преминем през това нещо заедно с усмивка. Благодаря ви. Любов за всички вас”, пожела певицата.





автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !