Ал Пачино - не е красив и висок, но е велик

04.05.2020 11:27 | Видян 3446 пъти | Гласували 1

Ал Пачино - не е красив и висок, но е велик

Когато през 1969 г. Ал Пачино дебютира с малка роля във филма „Аз, Натали“, той е на 29 години: не е красив, не е висок (едва 1,70 м), но има харизма и за продан. Не минава много време и режисьорите се убеждават в това. През 1971 г. вече е в главната роля в „Паника в Нидъл Парк“ на Джери Шацбърг, където се превъплъщава в наркозависимия Боби Аксел.

На следващата година Франсис Форд Копола му поверява образа на Майкъл Корлеоне в „Кръстникът“ въпреки несъгласието на продуцентите. Защото младият актьор е талантлив и, според Копола, „има сицилиански черти“. Родителите му произхождат именно от градчето Корлеоне в околностите на Месина, въпреки че той самият е роден в САЩ, където отдавна го наричат просто Актьора.

В следващия половин век Алфредо Джеймс Пачино, който на 25 април закръгли 80, ще изиграе персонажи, които той превръща в легенди: включително и...Сатаната във филма „Адвокат на Дявола“. Ще одухотвори театралните сцени с постановки на любимия си Шекспир, ще участва в тв филми и сериали – включително тазгодишния Hunters („Ловци“), къдъто е Майер Офърман: ръководител на оперативна група, издирваща нацистки престъпници през 70-те години в Ню Йорк. И ще спечели огромно признание, включително 9 номинации за „Оскар“ и статуетката за най-добър актьор за изпълнението си в „Усещане за жена“ (1992), римейк на италианския филм на Дино Ризи с Виторио Гасман в главната роля.

След като прекарва години в „преддверието“ на легендарното Actors Studio на Лий Страсбърг, ще стане един от най-обожаваните представители на неговия метод, като през 1982-ра

наследява своя учител

 

Снимка: Ройтерс

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !