Жици срещу рими в конкурса ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ

27.04.2009 11:45 | Видян 3437 пъти | Гласували 1

Жици срещу рими в конкурса ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ

В първите три концерта, част от конкурса за най-добра училищна песен ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ, организиран от Столична община, D2 и Gravity Co, в битката за фенове и голямата награда се изправиха рокаджии срещу рапъри. До момента рок групите водят в класирането по гласове. Група Мотив от немската гимназия свали Destroyer от първото място след лайфа им в сряда. Те вече водят с 10 000 гласа. Още в първия концерт, групите KEEP THE FAITH и Мотив вдигнаха изключително високо летвата.

На втория концерт в ТУЕС «Електронни Системи», училището, в което е завършил и направил първата си група Митко Кърнев от D2, групите Destroyer и Sick Mind също забиха много яко.  Destroyer заложиха предимно на авторски парчета със заглавия като „Касапница”, „Терор” „Разрушител”, „Долна лъжа”, „Нощ и мрак” и др.

И на двата лайфа групите показаха  ниво в музикално отношение и сценично присъствие, което силно въздействаше на публиката и провокираше бурни емоции. 

Хип - хоп изпълнителите, въпреки че са назад в гласуването, не отстъпиха в представянето си. На третия концерт в 44 СОУ, рапърите от  New Voice изкараха три биса и бяха нападнати от фенки след концерта. Атрактивната  Megan_G събра овации с парчета за тежкото детство и проблемите в семейството.

Битките продължават. Предстоят нови четири концерта тази седмица. Специални гости на тях ще бъдат Soul Stage,  най- добрата училищна група в България за 2008г. 

Днес, 27 април,  концертът ще се проведе в 22 СОУ „Г. С. Раковски” от 18:30 ч. На него ще се изявят 14-годишния Лоренцо, Столичен Жаргон от френската гимназия и Трио „София” от испанската.

Следващите концерти ще се проведат на :
28 април /вторник/ - 32 СОУ „Св. Климент Охридски” - 18:30ч - The Reckoning, Аявис и Distinct
29 април /сряда/ - 17 СОУ “Дамян Груев” - The Sweetest Girls и  BackPackTony
30 април /четвъртък/ - 119 СОУ “Акад. Михаил Арнаудов” - Bustard , Соло
Последните три концерта ще бъдат на 11 май  - ПГИЧЕ "Св.Методий" - Mind Disorder и Different View, на 12 май и на 13 май  - НГДЕК "Константин Кирил Философ" - Джибри Бенд, Needlework и 69.

Гласуването за най- добрата песен  в официалния сайт: www.d2band.com продължава до15 май.

Победителят в конкурса за най-добра училищна песен ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ  ще бъде обявен на голям финален концерт пред НДК, с участието на групите D2 и Gravity Co на 20 май 2009г. Той ще получи и Голямата награда: запис на песен в професионално студио, заснемане на видеоклип, директно участие в националния конкурс „Ти Си Върхът Ама Само Баба Ти Го Знае” 2009 година.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Бони и Гърдева заформят скандал в...

Отборът на Златните ще наруши своя обет за...

Дамиано от Монескин се съблича за...

Дамиано - лидерът на станалата култова италианска група...

Няма коментари към тази новина !