Хари и Меган разнасят храна по домовете

21.04.2020 14:44 | Видян 1779 пъти

Хари и Меган разнасят храна по домовете

Меган Маркъл и принц Хари съвсем наскоро се преместиха в Лос Анджелис, но вече помагат на местната общност. Двойката беше забелязана да доставя храна на нуждаещите се по време на пандемията от коронавирус.

В момента САЩ е най-засегнатата страна в света, като заразените там надминават 740 хиляди, а загиналите са над 40 хиляди. Жителите на всички 51 щата са помолени да останат вкъщи до второ нареждане и да спазват социална дистанция, когато им се наложи да отидат до магазин или аптека.

Ситуацията засегна много от работещите в търговски обекти, които загубиха работата си или бяха поставени в неплатен отпуск. Това накара различни организации да започнат дарителска кампания, която да осигурява лекарства, храна и средства за хората в нужда.

Хари и Меган станаха част от такава организация, наречена „Project Angel Food“, която доставя медицински пригодена храна за хора, страдащи от хронични заболявания. Двойката беше заснета от охранителна камера на една от сградите, където живеят хора с увреждания и лица със специални нужди.

Херцозите на Съсекс спазиха всички санитарни изисквания и бяха оборудвани с предпазни маски и ръкавици. Двамата бяха заложили на тениска и дънки, а за да скрият още повече самоличността си, добавиха и бейзболни шапки.

Организацията „Project Angel Food “ се грижи за хора, които нямат възможност да напуснат дома си заради влошено здравословно състояние. Поради това храната трябва да им бъде доставена до вратата. Според изпълнителния директор Ричард Айоб, заради пандемията от COVID-19, поръчките са се увеличили главоломно и обажданията стигат до 70 на ден.

Айоб допълва, че Хари и Меган толкова добре са се маскирали, че получателите на храна не са разбрали кой стои пред тях. „Те бяха облечени толкова обикновено. Хората не очакват да ги видят по този начин. Никой не очаква да ги види пред вратата си“.

„Project Angel Food“ е един от първите проекти, които Меган и Хари подкрепят след като напуснаха кралския двор на 31 март. Двамата съобщиха, че основават и нова благотворителна организация – „Archewell“, след като не могат да използват името „Sussex Royal“.

Ричард Айоб признава, че не знае дали двойката ще разнася още храна, но винаги са добре дошли в организацията.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Мърляво правене на пари: Кралското...

Меган Маркъл предизвиква „крясъци“ от Двореца заради...

Няма коментари към тази новина !