Близо 60 000 лв. за децата на Милен Цветков бяха събрани за часове

21.04.2020 09:07 | Видян 1501 пъти

Близо 60 000 лв. за децата на Милен Цветков бяха събрани за часове

За часове хиляди добри българи дариха близо 60 000 лева за двете деца на загиналия в тежка катастрофа Милен Цветков.

Кампанията бе подета от приятели на телевизионния водещ, като обявената цел бе до 19 юни да бъдат събрани 100 000 лева, с които да бъдат подпомогнати 24-годишната Калина и 8-годишният Боян, предава Dir.bg.

"Милен е явление в българската журналистика. Водещ с характер, неговата работа не оставяше безпристрастни зрители. Милен Цветков оставя две деца, едното на 8 години. Негови колеги журналисти и приятели стартират дарителска кампания в подкрепа на децата му. Средствата се събират и ще се разпределят с административната подкрепа на Фондация "Работилница за граждански инициативи". Целта на кампанията е да осигури средства на децата за тяхното образование, грижа и подкрепа, която баща им при други обстоятелства би им осигурил.", гласи текстът в сайта за благотворителност, където тече инициативата.

Снощи точно в 21 часа приятели и колеги на Милен Цветков запалиха свещ на прозорците и балконите си за него и всички жертви на безумията по пътищата, които според тях дори и вирусът не може да спре.

Те настояват за справедлив процес и край на войната по пътищата.

Все още не е ясно кога 53-годишният журналист ще бъде изпратен в последния път. 24-годишната Калина Цветкова, която живее с майка си - бившата съпруга на Милен Цветков - в Холандия, категорично е отказала служебно погребение.

Заради кризата с коронавируса има проблем и със самото пътуване на младата жена. Ако стриктно се спазват условията, Калина ще бъде поставена под задължителна карантина за 14 дни и това отдалечава погребението на Милен Цветков поне в началото на май. Според приятели на загиналия журналист вече е бил направен контакт с Националния оперативен щаб и е възможно Калина да бъде тествана за коронавирус на аерогарата, за да може да се ускори процедурата около погребението, съобщи "24 часа". Държавните органи съдействат на момичето да пристигне възможно най-бързо от Нидерландия.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Деми Роуз позира без горнище

Деми Роуз, на 29, отново накара пулса да ускори докато...

Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

Няма коментари към тази новина !