Накисвайте плодовете и зеленчуците с часове преди да ги изядете: какво правим с времето в карантина
20.04.2020 10:07 | Видян 2310 пъти
Днешният лайфхак е посветен на нещо всекидневно, което обаче е много важно, за да бъдем сигурни, че няма да се заразим по случайност с коронавирус.
Съветът на деня какво правим с времето в карантина е за плодовете и зеленчуците.
Доста от нас се научиха, а други отдавна ги мият с топла вода, че даже и със сапун, както свикнахме по безброй пъти да третираме ръцете си, та кожата им загрубя и ще трябва яко да пазаруваме кремове.
За плодовете обаче, оказва се, тези 19,20,30 секунди не са достатъчни.
Специалистите по здравословно хранене и хигиена препоръчват да ги накисваме за няколко часа или поне за 1 във вода, по възможност топла, преди консумация. След като ги извадим обратно, минаваме ги веднъж под чешмата и след това смело консумираме.
При боите и другите химии, с които разкрасяват плодовете, за да бъдат по-лъскави и с по-привлекателен търговски вид - все едно дали в карантина или извън нея, този лайфхак е добър за непрекъснато прилагане, категорични са експертите.
свързани новини
Къде да поставим прочистените неща от дома: какво правим с времето в карантина
Пренареждане и прочистване на библиотеката, когато хартията е 4 ст./кг: какво правим с времето
Правенето на коктейли у дома може да се окаже професия след короната: какво правим с времето
НАЙ-НОВИ
Брок Леснар поздравява младо борче,...
Брок Леснар поздравява младо борче, което току-що е...
Баровец се запознава със супер...
Баровец се запознава със супер красива девойка в една...
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !