Накисвайте плодовете и зеленчуците с часове преди да ги изядете: какво правим с времето в карантина

20.04.2020 10:07 | Видян 2376 пъти

Накисвайте плодовете и зеленчуците с часове преди да ги изядете: какво правим с времето в карантина

Днешният лайфхак е посветен на нещо всекидневно, което обаче е много важно, за да бъдем сигурни, че няма да се заразим по случайност с коронавирус.

Съветът на деня какво правим с времето в карантина е за плодовете и зеленчуците.

Доста от нас се научиха, а други отдавна ги мият с топла вода, че даже и със сапун, както свикнахме по безброй пъти да третираме ръцете си, та кожата им загрубя и ще трябва яко да пазаруваме кремове.

За плодовете обаче, оказва се, тези 19,20,30 секунди не са достатъчни.

Специалистите по здравословно хранене и хигиена препоръчват да ги накисваме за няколко часа или поне за 1 във вода, по възможност топла, преди консумация. След като ги извадим обратно, минаваме ги веднъж под чешмата и след това смело консумираме.

При боите и другите химии, с които разкрасяват плодовете, за да бъдат по-лъскави и с по-привлекателен търговски вид - все едно дали в карантина или извън нея, този лайфхак е добър за непрекъснато прилагане, категорични са експертите.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мишел Обама бе забелязана за първи...

Мишел Обама беше забелязана навън за първи път, откакто...

Очаква се Тръмп да покани принц Уилям...

Очаква се президентът Тръмп да покани официално принц...

Няма коментари към тази новина !