Тервел Пулев стана доброволец

15.04.2020 15:07 | Видян 1083 пъти

Тервел Пулев стана доброволец

Трикратният медалист от европейски първенства по бокс, носителят на бронзово отличие от олимпийските игри в Лондон и носител на интерконтиненталната титла на WBA Тервел Пулев се присъединява към екипа доброволци в УМБАЛ "Софиямед", съобщиха от лечебното заведение.

Боксовият ни шампион ще помага в отделението за спешна помощ на Университетска болница "Софиямед", като участва в дейностите по транспорт на пациенти, санитарно-хигиенни мероприятия и всичко останало, от което екипа и пациентите имат нужда.

"Не е важно да си само победител в спорта, а преди всичко да си човек в живота", коментира Пулев пред екипа на "Софиямед".

В звеното, цялото лечебно заведение и университетски медицински комплекс се спазват всички разпоредби на Националния щаб за борба с коронавирус, Министерство на здравеопазването и Столична регионална инспекция, гарантиращи безопасността за провеждане на диагностика и лечение на пациентите. Тервел Пулев ще се включи именно в дейностите по дезинфекция на помещенията, разделяне на пациентопотока и транспортирането на пациенти в лечебното заведение под надзора на екипа на "Спешно отделение" и лично на неговия началник д-р Иван Христов.

За мотивацията си Пулев споделя, че е продиктувана основно от факта, че той и семейството му неколкократно са се лекували в медицинския комплекс.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !