Леонардо ди Каприо и Опра помагат на гладуващите в САЩ

05.04.2020 10:41 | Видян 520 пъти

Леонардо ди Каприо и Опра помагат на гладуващите в САЩ

Леонардо ди Каприо, Опра и съпругата на покойния Стив Джобс обединяват сили, за да помогнат на бедните американци по време на пандемията от коронавируса. Те създадоха фонда „America's Food“, който ще се грижи за най-нуждаещите се в момента. Звездите се надяват повече хора да се включат в инициативата им, а целта е да се достигне 15 млн. долара.

Актьорът от „Имало едно време в Холивуд“ и Лорийн Джобс дариха общо 5 млн. долара, а гигантът Apple добави още 5 млн. Опра Уинфри отдели 1 млн. долара, а компанията Ford Foundation прибави още толкова. Средствата ще бъдат използвани за осигуряване и доставяне на храна на хората, които най-много се нуждаят от нея в този момент.

„В този момент на криза, организации като „World Central Kitchen“ и „Feeding America“ ни вдъхновиха с безкрайната си отдаденост на уязвими общности и хора в нужда. Благодаря им за тяхната безспирна работа. Те имат нужда от нашата подкрепа“, казва Ди Каприо.

Изпълнителният директор на „Feeding America“ благодари за огромното дарение и заяви, че то със сигурност ще помогне на хиляди хора в беда. Освен че отдели 1 млн. долара, Опра Уинфри обеща , че ще добави още 9 млн. за организации, грижещи се за децата, изложени на риск по време на пандемия.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС


автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Изгубената творба на Маргарет Мичъл...

Десетилетия наред милионите почитатели на Маргарет Мичъл...

Признание шокира Фермата

Признание на фермера на седмицата шокира всички...

Няма коментари към тази новина !

*}