Американските кина се готвят да отворят в средата на юни

02.04.2020 09:07 | Видян 385 пъти

Американските кина се готвят да отворят в средата на юни

Да посрещат отново зрители в средата на месец юни – такава е нагласата на най-голямата верига киносалони в САЩ – AMC.

„Още в самото начало на карантината бяхме подготвени да не работим в продължение на между 6 и 12 седмици. По-реалистичният вариант е да подновим дейност към средата на месец юни“, коментира пред The Hollywood Reporter Адам Арън, изпълнителният директор на компанията. Всички 600 салона под неговото ръководство затвориха врати на 17 март. Така, 26 000 работници се оказаха освободени или пуснати в отпуск.

„Мисля, че това, което научихме през последните дни е, че хората просто искат да излязат от дома и да се върнат към нормалното си ежедневие“, допълва още Арън. Въпреки това е категоричен, че пандемията трябва да се преодолее преди хората да излязат от домовете си и да се втурнат към киносалоните.

„Ще продължим да следваме указанията на правителството и здравните власти и ще отворим кината и центровете за забавление, когато ни кажат, че е безопасно да го сторим“, гласи пък краткото изявление на говорителя на Cineplex – най-голямата киноверига в Канада. По думите му, към момента е прекалено рано за прогнози относно това кога салоните ще могат да стартират прожекции отново.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Изчезна мъжът на Гергана Полежанова

Изчезнал е мъжът на Гергана Полежанова. Бившият...

Нова партньорка за Николаев в...

Лора Инджова ще застане до Виктор Николаев в сутрешния...

Няма коментари към тази новина !