Уелс: Дивата земя тръгва по Viasat Nature

01.04.2020 16:42 | Видян 571 пъти

Уелс: Дивата земя тръгва по Viasat Nature

С най-дългата река във Великобритания, 2700 км зрелищна брегова ивица и петнадесет планини над 900 м, Уелс е мозайка от местообитания. От влажните мочурища до буйните земеделски земи и от стръмните скали по крайбрежието до древните гори, никъде другаде във Великобритания няма такова изобилие от диви местообитания - толкова концентрирани и така добре опазени. 

Една пета от Уелс - от извисяващите се планини на Сноудония до зашеметяващото крайбрежие на Пембрукшир, е обявена за национален парк с повече от 50 000 видове. За много от тях - като червената каня, афалито и черният пор, страната е важна опора. Изобилие от познати видове - като червения елен и видрите, живеят в хармония с уникалните за Уелс създания като миниатюрния бръмбар Chrysolina cerealis и най-рядкото дърво във Великобритания Sorbus leyana.

Редовно се отбива и най-редкият кит в света - японският кит. Всеки епизод представя моменти, свързани с различно време в годината - подготовка за промяна през есента и оцеляване през зимата, отглеждане и създаване на нов живот през лятото, раждане и възстановяване през пролетните месеци. Поредицата стартира излъчване от тази събота, 4 април от 15:00ч. по Viasat Nature.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !