Муки става консултант на филм за Стоянка Мутафова

01.04.2020 09:41 | Видян 1430 пъти

Муки става консултант на филм за Стоянка Мутафова

Мария Грубешлиева-Муки ще бъде консултант в бъдещ документален филм в памет на нейната майка – голямата актриса Стоянка Мутафова, която си отиде от този свят на 6 декември миналата година. Това разкри за „Монитор“ самата Муки навръх рождения си ден 1 април.

„Заснет е много материал – от спектакъла „Г-жа Стихийно бедствие“, от голямото честване на 97-ия й рожден ден в НДК, от тържеството в „Хепи“ след шоуто, от 1-2 от турнетата й с книгата „Добър вечер, столетие мое!“. Продуцентът Благой Солов и неговият оператор в тези случаи бяха неотлъчно с нас“, разказа Муки, като уточни, че предстоят и снимки на интересни експонати от личния архив на актрисата, който в момента съхранява нейният продуцент Евгени Боянов.

Готовият филм ще бъде излъчен по някоя от националните телевизии, предполага Грубешлиева, но периодът на ограничаване на контактите заради епидемията от коронавирус не е подходящ за работни събирания по довършването на лентата. „Стоянка не ми излиза от мислите, иначе съм добре. Не мога да забравя това, което съм преживяла с нея – не всеки се е докосвал до личност с толкова силно присъствие“, каза Муки, която за пръв път посреща днес рожден ден без любимата си майка. Тя сподели, че най-хубавите й спомени са свързани с празнуванията, когато е била в 9-и - 10-и клас. „Стоянка ми правеше страхотни рождени дни и ни оставяше да правим каквото си искаме – канех целия клас. Сандвичи, торти, музика, младост – отиваш към 20 години, а не към...21, както сега“, отбеляза Муки с типичната самоирония, наследена от великата комедиантка Мутафова.

Дъщерята на легендата на Сатирата сподели, че от години повече се е радвала на рождените дни на майка си, а не на своите. „Много бях щастлива на голямото й честване на 2 февруари миналата година в НДК. Залата беше препълнена и тя получи много аплодисменти и обич. Радостна бях, че й се отделя такова внимание, но интуитивно чувствах, че вече няма сили и не е добре. Само аз го забелязах. После си казах, че си внушавам и отхвърлих тая мисъл. Малко след това обаче тя започна да боледува и се оказа, че съм била права“, върна лентата Муки.

Бившата актриса и авторка на книгата „Добър вечер, столетие мое!“ повдигна завесата и за мистериозния си ухажор Гошо. Той наистина съществува и е син на актьорите Борис и Райна Петрови, техни отдавнашни семейни приятели. Гошо живее до Сатирата и неотдавна засича по „Раковска“ Муки, която се връща от Руската църква. „Той се прибираше и ме покани на обяд. След няколко дена аз го поканих у нас на вечеря.

Помагаше ми много момчето и сега ми помага“, каза Муки, уточнявайки, че „момчето“ е на нейната възраст. „Стари приятели сме. Нямам намерение да се женим, ама знам ли какво може да се случи утре в тоя живот“, остави си Грубешлиева открехната вратичка. Но добави, че на рождения си ден ще е само с духа на Стоянка. И с 5-имата си любимци: 3 кучета и 2 котки.

Двамата йоркширци Арчи и бебето Чарли са придобити след смъртта на Стоянка. „Тя ми беше казала „Като умра, ако щеш 10 животни си вземи, но сега тия са ми достатъчни“. Беше голяма чистофайница“, припомня си Муки. Тя приела тези думи буквално и в първите дни след кончината на майка си, когато й било най-тежко, купила Арчи и сега си пати от него, защото е ужасно палав. Дори искала да го подари, но Евгени, който продължава да е близо до нея, я разубедил, защото животинчето по особен начин им е свързано с паметта за незабравимата Мутафова.

Източник и снимка: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Служебни премиери: Фотофакт

Служебни премиери: Фотофакт

Дан Колов оживява и възпитава в...

"Много се вълнувам да споделя с вас, че на деня, в който...

Няма коментари към тази новина !