Гледаме Уинона Райдър и Джон Туртуро в Заговорът срещу Америка

30.03.2020 16:53 | Видян 1003 пъти

Гледаме Уинона Райдър и Джон Туртуро в Заговорът срещу Америка

Лимитираният сериал на HBO, базиран на едноименния роман на Филип Рот, привлече зрителския интерес у нас и в Европа още с първите си два епизода. Сюжетът представя алтернативно развитие на американската история по време на Втората световна война, разказана през очите на еврейско семейство от работническата класа в Ню Джърси. Алтернативното развитие проследява промените след политическия възход на Чарлз Линдберг, герой-авиатор и ксенофобски популист, който става президент и насочва нацията към фашизма. Лимитираният сериал от шест епизода е създаден от Дейвид Саймън и Ед Бърнс ("Наркомрежа" и "Поколение убийци" на HBO).

В главните роли са Уинона Райдър, Зоуи Казан и Джон Туртуро. Нов епизод е достъпен всеки вторник в HBO GO и от 21:00 часа по HBO. Премиерният епизод започва с разказ за вечерта на изборите през 1940 г., когато издържалият два мандата президент Франклин Рузвелт – професионален политик, достоен за всяко демократично управление, се оказва предизвикат от един политически аутсайдер - Чарлз Линдберг. Линдберг е набрал популярност, благодарение на полета си над Атлантическия океан 13 години по-рано и за  много американци той е един от героите на страната. „Като един от най-големите ни романисти, Филип Рот като цяло е по-известен с разкази, които рефлектират директно човешкото сърце и емоции“, казва Саймън, който успява да се срещне с Рот веднъж, за да обсъди проекта преди смъртта на романиста през 2018 г.

 "Но с този сюжет той изнесе емоционално движещия се политически път на страната ни, която се е устремила към тоталитаризма и нетолерантността. Това, че е издаден през 2004 г., го прави не по-малко вероятен и реалистичен в годината, в която живеем днес. Рот ни предупреди, че това може да се случи тук. И наистина се случва.“

Ролите в сериала са поверени на Зоуи Казан („Нюйоркска комбина“ на HBO) като Елизабет - Бес Левин, проницателна майка и домакин, която се страхува за бъдещето, докато се опитва да защити семейството си на фона на ескалиращия политически климат; Морган Спектър ("Престъпна империя" на HBO и предстоящата "The Gilded Age ") като Херман Левин, нейният горд и самоуверен съпруг, който работи като застрахователен агент и се опитва да поддържа нормалност и да се утвърждава като американски гражданин, дори както изглежда неговата страна да се насочва към фашизма, антисемитизъма и ксенофобския изолационизъм; Уинона Райдър като Евелин Финкел, неомъжената, по-голяма сестра на Бес, чиито собствени планове са в плен на грижите за нейната немощна майка.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !