За първи път от 2002 г. Кралица Елизабет готви обръщение към поданиците

25.03.2020 17:03 | Видян 1937 пъти

 За първи път от 2002 г. Кралица Елизабет готви обръщение към поданиците

Кралица Елизабет II ще се появи по телевизията с изявление в подкрепа на гражданите на Великобритания в тези сложни времена в разгара на пандемията от коронавирусната инфекция Covid-19, съобщава „The Times“.

Източници от Бъкингамския дворец разказват пред изданието: „Въпросът не е в това дали тя ще направи обръщение, а в това кога ще го направи. Ценността на кралското обръщение се крие в това, че е особена рядкост – отбелязва източникът и допълва, че сега е най-подходящото време за това. „Кралицата иска да направи това правилно“.

Последния път, когато кралицата се обръща към поданиците, е преди 18 години в навечерието на погребението на майка ѝ. Тя също така имаше реч след гибелта на принцеса Даяна през 1997 г. и в разгара на войната в Персийския залив.

Сега кралицата се намира заедно със съпруга си принц Филип, в своята резиденция в Уиндзор, където всяка година отбелязва Пасха. Тази есен Елизабет Втора напусна Лондон седмица по-рано, за да бъде в безопасност с близките си. Отбелязва се, че като много други хора сега, тя работи, но под карантина в уединение, използвайки FaceTime и Skype.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !