Грета Тунберг: Мисля, че съм заразена с COVID-19

25.03.2020 12:53 | Видян 1288 пъти

Грета Тунберг: Мисля, че съм заразена с COVID-19

Грета Тунберг смята, че е заразена с новия коронавирус. Това сподели самата тя в Инстаграм като написа, че тя и баща ѝ може би са болни от COVID-19. Двамата са започнали да проявяват симптоми преди 10 дни, след като са се завърнали от Брюксел.

„Имах температура, треперех, гърлото ме болеше и кашлях“, пише Тунберг и добавя, че баща ѝ също се е чувствал по същия начин. Шведската активистка споделя, че последните две седмици е прекарала в самоизолация, но не е имала възможност да се изследва. Причината е, че в Швеция тестовете се пазят за хора, които проявяват по-силни симптоми на коронавирус и изискват медицинско лечение.

„В Швеция всеки, който се чувства зле, но няма по-сериозни симптоми, е помолен да си седи вкъщи и да се изолира. Затова и аз не съм била тествана за COVID-19, но има голяма вероятност да съм заразена“, казва Грета. 17-годишното момиче добавя, че вече се възстановява и помоли всеки да следва препоръките на правителствата и да си седи вкъщи.

Тунберг признава, че състоянието ѝ не е било толкова тежко, но тя все още е била опасна за по-уязвимата част от населението и затова се е самоизолирала. Тя прикани своите фенове да не подценяват ситуацията и да не излагат на риск близките си, предава Tialoto.bg. 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !