23 години в затвора за Уайнстийн

12.03.2020 11:59 | Видян 821 пъти

23 години в затвора за Уайнстийн

Маститият филмов продуцент Харви Уайнстийн ще лежи 23 години зад решетките. Той бе признат за виновен в края на февруари по обвинения в изнасилване и сексуален тормоз.

Днес съдът в Ню Йорк съобщи присъдата му, като на място Уайнстийн пристигна в инвалидна количка. Продуцентът се оплакваше през цялото дело от влошено здраве, свързано със сърдечни проблеми и усложнения от операция на гърба.

Преди ден адвокатите на холивудския ас изпратиха писмо до съдия Джеймс Бърк, в което настояваха за минималната присъда от 5 години затвор. Прокурорите искаха максимална присъда от 29 години, като изтъкнаха, че става дума за „тормоз, продължил през целия му живот“. Обвинителите уточниха още, че Уайнстийн не показвал, че съжалява за действията си.

Преди да чуе присъдата си самият продуцент се обърна към съдията и опроверга твърдението. Той обясни, че се чувства объркан от обвиненията против него. "Няма да кажа, че това не са страхотни хора", вмъкна в словото си още Уайнстийн. Той допълни, че на фона на движението MeToo е сериозно притеснен за бъдещето на страната.

Източник: Монитор
Снимка: Ройтерс

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ким Кардашиян разкри какво наистина я...

Ким Кардашиян разбива дългия списък с неща, които търси...

5-те най-успешни момчешки групи в света

1. Джонас Брадърс Jonas Brothers, момчешка група,...

Няма коментари към тази новина !