Започват концертите за най-добра училищна песен „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ”

22.04.2009 10:45 | Видян 2451 пъти

Започват концертите за най-добра училищна песен „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ”

Над 100 училищни групи и изпълнители, изпратиха свои парчета за участие в конкурса за най- добра училищна песен „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ” организиран от D2 GROUP и Столична община.

43 парчета бяха одобрени и допуснати до гласуване в официалния сайт: www.d2band.com. От 4 април до 15 май всеки може да избере по електронен път песента, която харесва най-много.

В съревнованието за голямата награда, младите таланти ще се конкурират с изпълнения на живо в десет концерта, от 22 април до 13 май 2009 г., които ще се проведат  в софийски училища.

Първият концерт ще се проведе на 22.04.2009г. /сряда/ от 19:00 ч.  в НМУ „Л.Пипков”. На него ще свирят група K.T.F от НМУ, група Мотив от 91 НЕГ и първокласникът Марио Кръстев – най-малкия участник в конкурса.

Целта на този проект е да стимулира и подкрепи музикалните способности на подрастващите.

Тази година конкурсът ще подкрепя националната инициатива И АЗ МОГА. Това е начинът не само изкуството да се обвърже  със социалната кауза, но и да се покаже на младите, кои са наистина ценните неща в живота.

Победителят в конкурса за най-добра училищна песен „ГОЛЯМО МЕЖДУЧАСИЕ” ще бъде обявен на голям финален концерт пред НДК, с участието на групите D2 и Gravity Co на 20 май 2009 г. Той ще получи и Голямата награда: запис на песен в професионално студио, заснемане на видеоклип, директно участие в националния конкурс „Ти Си Върхът Ама Само Баба Ти Го Знае” 2009 година.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Няма коментари към тази новина !