Анджелина Джоли се застъпи за жените в Афганистан

10.03.2020 11:20 | Видян 1460 пъти

Анджелина Джоли се застъпи за жените в Афганистан

„Мирът, спечелен с цената на правата на жените, изобщо не е мир – просто конфликт и потисничество с различни средства“. Това заяви Анджелина Джоли по повод ситуацията в Афганистан и подписаното мирно споразумение. По случай Международния ден на жената, актрисата излезе с официална позиция в защита на жените, станали жертва на войната в ислямската република.

„Всеки желае да види мир в Афганистан. Но мирът, спечелен с цената на правата на жените, изобщо не е мир – просто конфликт и потисничество с различни средства. Това би било предателство за огромните жертви, направени от афганистанския народ и силите за сигурност, както и от многото смели международни военнослужещи и жени“, посочва тя, цитирана от CNN.

По думите на Джоли, която през годините работи активно с ООН, всички правителства трябва да настояват „за пълното включване на жените в следващия етап на преговорите“ в Афганистан. Тя настоява те да не подкрепят мирното споразумение, което е изготвено в разрив с правата на жените в Афганистан.

„Когато изтекат 24-те часа, които сме отделили за почитане на жените [на 8 март], трябва да продължим да оказваме натиск върху администрацията, за да изпълни обещанието си да защити афганистанските жени по време на преговорите между афганистанското правителство и талибаните, предвидени за по-късно този месец“, продължава актрисата.

Анджелина посочва още, че всеки, който подкрепя международното движение за права на жените, трябва да покаже своята солидарност към афганистанските жени, както и тези от други страни, които нямат права или са застрашени.

По думите на многодетната майка, гласовете на жените в Афганистан няма да бъдат заглушени.

Шестте деца на Джоли споделят наскоро, че подкрепят хуманитарната дейност на майка си и след време биха се посветили на нея. На въпрос дали биха участвали в някоя кинопродукция, те заявяват категорично, че Холивуд не ги привлича.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !