Гришо не можа да се противопостави на Надал

29.02.2020 08:29 | Видян 1319 пъти

Гришо не можа да се противопостави на Надал

Григор Димитров приключи участието си на турнира на твърди кортове от АТП 500 в Акапулко (Мексико). Най-добрият български тенисист отстъпи с 3-6, 2-6 пред световния №2 Рафаел Надал (Испания).

Двубоят им продължи 2 часа и 35 минути, предава Topsport.bg.

И в двата сета хасковлията започваше по-добре и пробиваше за първи път. В първата част Гришо направи брейк на нула за 2-1. Надал веднага направи рибрейк на 15 и проби още веднъж за 4:2 в  гейм преминал през две равенства.

Българският тенисист беше на прага да се върне в сета, но пропиля и трите си възможности в най-дългия гейм в мача с 14 разиграни точки. След това испанецът реализира втория си сетбол след 48 минути игра.

И втората част започна с предимство за Димитров. Той проби в първия гейм на 30 и успя да затвърди брейка в дълъг  гейм, в който все пак постоянно водеше. За съжалени някъде тука мачът приключи.

Надал реализира втората си възможност за за пробив и след като отрази една възможност на Григор за нов брейк изравни за 2-2.

В последните 4 гейма хасковлията взе общо 6 точки, като видимо загуби вяра, че може да измъкне нещо повече в мача. Рафаел взе частта с 6-2 за 53 минути, а и с това се класира за финал в Акапулко срещу партньора на двойки на Гришо Тейлър Фриц.

Точките в мача са 49 на 62. На сервисите на Надал резултатът е 37-28 в полза на испанеца. В тези на Григор - 25-21 отнова за "Матадора". И двамата имаха по 6 възможности за брейк. Рафа спаси четири, а Гришо само една. Ефективността на първи сервис на Надал беше 68%, а тази на Димитров - 48%.

За българският тенисист останаха трите победи в Мексико и завръщането в Топ 20. Това е загуба №13 за него от майстора на клей. Победата в Пекин през 2016 година остава единствената за него срещу един от тримата големи в съвременния тенис.

 

Снимки: Getty Images

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Фестивалът за илюстрация и графика с...

Четвъртото издание на Фестивала за илюстрация и графика...

Меган Маркъл изпрати ясно недосегаемо...

Меган Маркъл предаде съобщение на кралското семейство,...

Няма коментари към тази новина !