Министър Надежда: Нито 1 умрял от Covid19, онкоболни и с други тежки заболявания се усложняват

26.02.2020 17:42 | Видян 581 пъти

Министър Надежда: Нито 1 умрял от Covid19, онкоболни и с други тежки заболявания се усложняват

Прекрасен знак е, че министърът на здравоеопазването на Италия носи името Надежда, преведено на български език (Роберто Сперанца). Той събра евроколегите си и ресорния комисар, за да ги информира какви мерки вземат в страната.

Първо и най-важно: нито 1 от 12-те починали до сряда следобед не е умрял от коронавирус. Това са възрастни хора над 75 г., които вече са имали тежки заболявания като рак и други нелечими, или са изкарвали тежки грипове и пневмонии през последните месеци. Новият  Covid19 е просто капката, която е преляла в техните казуси. Хората без тежки здравословни проблеми няма от какво да се опасяват.

Второ: 12 смъртни случая на фона на 663 от грип и общо над 8000 от респираторни заболявания годишно говорят, че няма друга епидемия, освен от „медийна психопатология“, както твърдят и водещите италиански вирусолози.
Трето: Италия успя да изолира двете основни „гнезда“ на вируса в регионите Ломбардия и Венето, в които са 332 от общо 374 случая на Covid19, почти 90%. Като се добавят 20-те случая в граничната с Ломбардия провинция Пиаченца, 95% от заболелите реално са дислоцирани само в огнищата, които са изолирани.

Четвърто: тенденцията на ръст е пречупена, тъй като в сряда новите случаи са 52, много по-малко от предишните дни.
Позитивна информация дойде и от Франция, където 11 от 11 случая бяха решени – хората оздравяха, но пристигнаха 2 нови от Италия. Отново от Италия са дошли и първите случаи в Швейцария и Австрия, изясниха още на срещата си министрите. Така околните страни на практика не са засегнати. Оказа се фейк информацията за случай в Румъния от вторник. 

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Metallica ще обиколи щатите през...

След като им се наложи да преместят датите за турнето си...

Независимото изкуство със 7,5 млн....

Независимият културен сектор ще загуби почти 7,5 милиона...

Няма коментари към тази новина !