Мария Шарапова напуска корта на 32

27.02.2020 10:00 | Видян 1109 пъти

Мария Шарапова напуска корта на 32

Една от най-известните и успешни тенисистка през последните две десетилетия – Мария Шарапова, обяви официално своето отказване от тениса на 32-годишна възраст, пише Dnes.bg.

Маша е петкратната носителка на титли от Големия шлем, като е печелила всеки един от четирите супер турнира.

Бившето гадже на нашия Григор Димитров обаче не успя да се завърне с успех на корта след едногодишна забрана за използване на забранени субстанции, а в последно време бе преследвана от непрестанни травми в рамото.

В началото на тази година бившата номер 1 в женския тенис получи "уайлд-кард" за първия турнир от Големия шлем - Australian Open, но приключи рано участието си още в първи кръг. След отпадането си тя призна, че не знае дали повече някога ще излезе отново на кортовете в Мелбърн. Като дете Маша хваща първата си тенис ракета, когато е на 4-годишна възраст. Получава я от Александър Кафелников – баща на прочутия руски тенисист Евгени Кафелников, и започва да тренира с баща си. На 7-годишна възраст Шарапова посещава тенис академия на Мартина Навратилова, която ѝ препоръчва да започне да тренира в Академията на Ник Болетиери в САЩ.

През 2004 г. Шарапова, едва на 17 години, става третата най-млада носителка на титлата от Уимбълдън. Тогава тя побеждава на финала Серина Уилиямс. През 2006 година тя триумфира на US open, а през 2008 година - в откритото първенството на Австралия. Рускинята печели и 2 пъти Ролан Гарос - през 2012 и 2014 година.

В кариерата си има общо 36 титли от WTA. Има и сребърен медал от Олимпийските игри в Лондон през 2012 година.

С годините Мария Шарапова става един от спортистите с най-добри рекламни договори, които й носят допълнително слава и пари. Много от тях обаче се отдръпнаха от нея след положителната допинг проба за мелдоний през пролетта на 2016 година.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !