Авери на Врачански вдигат стачка в театъра

26.02.2020 16:27 | Видян 1079 пъти

Авери на Врачански вдигат стачка в театъра

Стачка в театъра готвят аверите на Калин Врачански, с когото играят заедно в спектакъла "Портретът на Дориан Грей" в благоевградската драма, обявиха самите те в кърваво писмо до министъра на културата Боил Банов, узна HotArena.

Поводът е връщането на стария директор Александър Галперин, докато трупата иска да продължи да работи с настоящия Маргарита Мачева. На трета инстанция ВКС отмени уволнението на бившия директор и го възстанови на работа. Освен това ДТ "Никола Й. Вапцаров" Благоевград е осъден да заплати 1200 лв на Галперин заради незаконното уволнение. То е признато за такова на три инстанции.

Според съда липсват доказателства за нарушенията, за които Галперин е уволнен дисциплинарно, като не се доказва, че многократно е нарушавал трудовата дисциплина. В отговор на свиканото на 24 февруари събрание на колектива на театъра, на което присъстваха 40 артисти и служители, с 37 гласа "За" и 3 въздържали се, беше взето решение временно изпълняващата длъжността Маргарита Мачева да бъде оставена на длъжност.

В писмото, изпратено до министър Банов, събранието посочи, че от февруари 2013 до днес театърът е бил под ръководството на седем директори. Тези чести промени са довели до лоши финансови резултати и нарушаване на работната атмосфера. С назначаването на Мачева творческите и финансовите показатели на театъра значително са се подобрили, пише Телеграф. Значително се е повишила и посещаемостта и закупуването на билети.

Новите заглавия за 2019 са 8, колективът участваше в редоца национални фестивали, както и в международния театрален фестивал и донесоха редица награди, а повече от половината от задълженията на театъра са погасени.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Няма коментари към тази новина !