Хавиер Сиера представя у нас новата си книга

26.02.2020 14:18 | Видян 539 пъти

Хавиер Сиера представя у нас новата си книга

Най-важната тайна на човечеството е напът да бъде разкрита. Очаквайте новата книга от Хавиер Сиера на 4 март, с логото на издателство „Хермес“. По повод премиерата на книгата авторът ще гостува в България и ще посети София на 10 март и Пловдив на 11 март. Един от най-популярните съвременни испански писатели пристига в България, за да разпали невидимия огън на вдъхновението. Хавиер Сиера е познат на българските читатели с романите „Тайната вечеря“, „Тамплиерските порти“, „Египетската тайна на Наполеон“ и други.

През 2006 г. романът му „Тайната вечеря“ се подрежда на шеста позиция в класацията на „Ню Йорк Таймс“ за най-продавани книги, като става първият испански роман, постигнал този успех в САЩ. Произведенията на Хавиер Сиера са преведени в повече от четиресет държави, включително и България. Най-новият му роман – „Невидимият огън“, печели престижната награда „Планета“ през 2017 г. и се нарежда сред най-продаваните заглавия в Испания, като надминава дори „Произход“ на Дан Браун. По покана на Издателска къща „Хермес“ Хавиер Сиера ще посети България и ще представи „Невидимият огън“ пред родните читатели. Премиерата на книгата в София ще се състои на 10 март (вторник) от 18,30 часа в Книжен център „Гринуич“. На 11 март (сряда) авторът ще гостува и в Пловдив, където ще се срещне с почитатели от 18,00 часа в Kултурен център – музей „Тракарт“.

За какво се разсазва в книгата? Давид Салас е най-младият преподавател по лингвистика в Тринити Колидж в Дъблин. Той тъкмо е приключил с дисертацията си и заминава на почивка в Мадрид. Там има среща със старата приятелка на дядо му – Виктория Гудман. Лейди Гудман е известна писателка и води курсове за хора, изкушени от литературата. Задачата им е по страниците на стари книги да търсят следи за местонахождението на свещения Граал.

Те обаче не подозират колко опасно е заниманието им и какви последици може да има. Докато един от тях не е намерен мъртъв. Давид се впуска в разплитането на мистерията заедно с Паула – красивата асистентка на лейди Гудман. Следват закътани в Пиренеите романски църкви, художествени колекции в Барселона, древни ръкописи и необясними кодове, издълбани в камък... Всички те се вплитат в сюжет, изпълнен с интриги, които ни карат да си зададем въпроса кой пали в душите ни невидимия огън.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !