Мръсното мълчание на Ангелкова

25.02.2020 11:28 | Видян 1671 пъти

Мръсното мълчание на Ангелкова

Да пътуват ли хората или да не пътуват до Италия? Да, всеки турист, който обича да пътува и най-вече до тази държава, ще направи своя разумен избор. Ще предпази себе си и своите роднини, приятели, колеги.

Напълно нормално и очаквано при такава ситуация Министерството на туризма, ангажирано с туристопотока, да излезе с официална позиция и препоръки, защото в такъв момент и туроператорите у нас не знаят как да реагират. Министерството на туризма за пореден път е като щраус, заровил си главата в земята, в позиция – проблемите, които не искаме да видим – не са наша грижа. Липсваше неговата официална позиция относно Наредба Н-18 още преди големите стачни действия на бизнеса пред Народното събрание и Министерски съвет.

Министърът не бе и до туристическия бранш, когато хотелиери и ресторантьори надянаха жълти жилетки в знак на многобройните натрупали се проблеми в бранша. И тук мнозина си зададоха въпроса чии интереси защитава Министерството на туризма и защо не е до тях? Липсваха отговорите от министъра на туризма относно много изпратени писмено сигнали от медиите, включително и наши. Писма от ресорното министерство се получават само тогава, когато най-вече трябва да се похвали.

Министерството на външните работи реагира бързо и адекватно, излизайки с препоръки към български граждани, пребиваващи и пътуващи до Италия и Китай. Министърът на образованието и науката излезе с извънредно писмо, с което препоръчва на учениците да ограничат пътуванията до Италия.

Към този час още липсва официална реакция на Министерството на туризма. Голяма част от туроператорите признават, че не знаят дали да тълкуват заразата като форсмажор и затова едни доброволно връщат парите на клиентите си, за да няма недоволни, а други отказват да върнат заплатените пролетни екскурзии до Венеция и Милано с надежда заразата скоро да отмине.

Тази вечер в София се проведе Съвет по сигурността заради коронавируса. Премиерът Бойко Борисов призова хората, които се връщат от рискови места, да спазват 14-дневен карантинен период.

Държавата сформира щаб, който ще бъде оглавен от ген.-майор д-р Венцислав Мутафчийски, който ръководи ВМА. В щаба влизат секретарят на МВР, шефът на Гранична полиция, държавният инспектор, МВнР, здравното министерство.

Затяга се контролът по сухопътните граници – ще бъдат монтирани уреди за изследване на температурата на влизащите в страната. А ние сме в очакване поне веднъж Министерството на туризма да излезе с официална позиция по наболелите ежедневни проблеми, които касаят не само туристическия бранш, но и обществото.

Източник: Руслан Йорданов, bgtourism.bg.

Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Няма коментари към тази новина !