Армани закри Седмицата на модата пред празна зала

24.02.2020 13:05 | Видян 1388 пъти

Армани закри Седмицата на модата пред празна зала

Седмицата на модата в Милано приключи с дефилето на дизайнера Джорджо Армани, който представи колекцията си за сезона есен/зима 2020-2021 г. пред празна зала.

Той обясни решението си с мерките, взети от италианското правителство, което препоръчва да се избягват събиранията на хора поради бързото разпространение на новия коронавирус в северната част на страната, пише БТА, цитирайки Асошиейтед прес и Франс прес.

Манекенките показаха проектираните от Армани облекла пред камери, а заснетите кадри бяха излъчени директно в социалните мрежи и на сайта на модната къща, която носи неговото име.

За да почете отсъстващия в това издание на Миланската седмица на модата Китай, дизайнерът представи в края на дефилето 12 облекла висша мода, които са създадени между 2009 г. и 2019 г. и са вдъхновени от тази страна.

Няколко часа по-рано брандът Laura Biagiotti също представи колекцията си без публика.

Междувременно бе оповестено, че Miuccia Prada и Raf Simons, които са сред най-известните модни дизайнери, ще работят заедно над следващата колекция на модна къща Prada за сезона пролет/лято 2021 г. Миуча Прада, която е творчески директор на носещата нейното име модна къща от 30 години, увери, че новото партньорство не означава, че възнамерява да предаде щафетата на свой колега.

"Не ме правете по-възрастна, отколкото съм", каза 70-годишната дизайнерка.

52-годишният Симънс е смятан за един от най-големите таланти в света на модата. Името му стана обект на много спекулации, откакто той се раздели с бранда Calvin Klein през 2018 г. Преди това е работил за Jil Sander и Dior, а освен това притежава свой собствен бранд.

"Може би за пръв път в историята на модата двама експерти, които са постигнали успехи в този сектор, ще работят заедно", отбеляза Патрицио Бертели, един от изпълнителните директори на "Прада груп" и съпруг на Миуча Прада.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Министър в оставка замина...

Министърът на командировките, както наричат...

И винарка №1 от Катаржина в мрежата...

Докато тече сериалът Вина по БНТ, най-нашумялата...

Няма коментари към тази новина !