2 г. България нехае за Балетната Олимпиада във Варна: Фигаро

19.02.2020 16:04 | Видян 1040 пъти

2 г. България нехае за Балетната Олимпиада във Варна: Фигаро

„Все по-малко компетентни хора идват на власт, непознаващи своето минало, но уверени, че именно от тях започва новата ера“, казва в най-авторитетния френски вестник по повод убития ни конкурс суперзвездата на Большой театр през последните 66 години В. Василиев, който заедно с Баришников и всички френски властелини на това изкуство изгрява именно на нашата сцена.

Най-уважаваният френски вестник Фигаро използва определението на 19 минути за приключения от опростачена България балетен конкурс във Варна като Олимпиада на танца. В специален материал, посветен на единственото престижно международно културно събитие в страната ни, което прекратяваме, авторката Ариан Бавелие съобщава, че от 2018 г. българската държава е в течение на проблема и твърди, че ще намери решение, „без да уточнява кога и как“. Цитира мнението на Соня Димитрова, която заедно със своя брат Димитър Димитров организира конкурса, основан някога от техния баща, творец и диригент - доц. Емил Димитров. Авторката няма как да знае, че с потрошените скандално 500 000 лв., за да покажем 52 чаши от 1 лв. и да се изложим световно на биеналето във Венеция световният форум на танца можеше да бъде спасен. Можеше и с мъничка част от 21 млн.лв. за реклама на страната, които през Министерството на туризма отиват за фирми, които вече са печелили негови поръчки, резултатът от които е спад на морския и ски-туризма, който рекламно субсидираме. 19 минути лично пред министъра Ангелкова от миналата година пледира да се помогне на международния балетен конкурс във Варна. Вместо да го стори, държавата се опитва да хвърля вината за предизвестената смърт на форума върху оттеглилата съфинансирането, след като погълна SG Експресбанк – Банка ДСК.

Най-много болка в материала, озаглавен Опасност грози Балетната Олимпиада, изказва изгрялата на сцената на фестивала суперзвезда на руския балет н.а. на СССР Владимир Василиев. Далеч не само той и партньорката му и също суперзнаменитост от най-важния в света на танца Большой театр, но и Баришников, Силви Гилем, Патрик Дюпон, Манюел Льогри, Даниил Симкин, Анес Льотестю са изредени от Фигаро като „деца на варненския фестивал“... „Да спечелиш златен медал във Варна, когато си още млад и неизвестен за балетните среди танцьор, това е предзнаменование, че ще танцуваш сред звездите“, коментира най-престижният парижки вестник.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !